Powitanie na spontanie

1
Cześć wszystkim, jak mój nick sugeruje - jestem Kinga. Moja przygoda z pisaniem zaczęła się jakieś 10 lat temu, kiedy to prężnie udzielałam się jako autorka fanfiction w uniwersum Harry'ego Pottera. Później dorwał mnie pęd dorosłego życia i kartki leżały puste, ale jeszcze później złapały mnie boleści tejże dorosłości i teraz ponad 90 arkuszy leży zapisane wierszami czy krótką prozą maści wszelakiej. Ostatnie trzy lata niemalże wszystko chowałam do swojej prywatnej, metaforycznej szuflady (czytaj: .docx), jednak w tym roku dane mi było pojechać na slam w roli widza i poczułam taką ciągotę, że postanowiłam znaleźć miejsce, w którym będę mogła podszlifować teksty zanim zaprezentuję je na głos. Tak też znalazłam się tutaj :) Liczę, że dobrze będzie nam się współpracować. Miłej niedzieli!
Sztuka jest niebezpieczna, młodzieńcze. Obnaża naszą małość, nikczemność, podłość, fałsz. A co najgorsze, każe nam się zastanowić nad sobą, kim naprawdę jesteśmy, a nie kim się sobie wydajemy.
- W. Myśliwski, "Ostatnie rozdanie"

Powitanie na spontanie

2
Witaj i prezentuj swoje teksty ( i nie narzekaj jak Cię zjedzą) ;)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Powitanie na spontanie

3
Navajero pisze: (ndz 09 kwie 2023, 14:17) Witaj i prezentuj swoje teksty ( i nie narzekaj jak Cię zjedzą)
Przyszłam tu właśnie po to, żeby być zjedzona :D
Sztuka jest niebezpieczna, młodzieńcze. Obnaża naszą małość, nikczemność, podłość, fałsz. A co najgorsze, każe nam się zastanowić nad sobą, kim naprawdę jesteśmy, a nie kim się sobie wydajemy.

Powitanie na spontanie

5
ot.kinga pisze: (ndz 09 kwie 2023, 14:22)
Navajero pisze: (ndz 09 kwie 2023, 14:17) Witaj i prezentuj swoje teksty ( i nie narzekaj jak Cię zjedzą)
Przyszłam tu właśnie po to, żeby być zjedzona :D
Cięższy podajcie mi widelec :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Powitanie na spontanie

7
Romecki pisze: (ndz 09 kwie 2023, 14:27) Cześć, skoro wiesz, jak wyglądają slamy, życie forumowe nie będzie dla ciebie zaskoczeniem Pamiętaj, że im więcej od siebie dasz, tym my chętniej się podzielimy swoim doświadczeniem.
Bardzo miło mi to słyszeć! I poznać :)

Powitanie na spontanie

9
silva.silvera pisze: (ndz 09 kwie 2023, 15:03) Witaj! Miło Cię poznać <wyciąga piłę> Chyba administracja ma imprezę świąteczną, więc: przeczytaj regulamin.
Hej! Regulamin oczywiście przeczytany jeszcze przed wrzuceniem pierwszego wątku ;)

Powitanie na spontanie

11
Max pisze: (ndz 09 kwie 2023, 16:38) Cześć! Ładne imię. ;)
ot.kinga pisze: (ndz 09 kwie 2023, 14:06) 90 arkuszy leży zapisane wierszami czy krótką prozą
Za wierszami nie przepadam, bo takie napisze poeta w przypływie weny i gotowe. :P Ale prozę chętnie schrupię. :)
Hehe, ciekawa opinia! Mogę się zgodzić w tym sensie, że proza (uogólniając oczywiście) wymaga więcej czasu i rzetelnych starań, żeby jakoś wyglądała. Przyznam jednak szczerze, że jest coś bardziej spełniającego w dopieszczaniu wiersza niż jakiegokolwiek opowiadania, przynajmniej z mojej perspektywy. Może to ta większa możliwość wlewania siebie w tekst. Kto jest zbyt leniwy, żeby pisać autobiografię, staje się poetą ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”