Witam :)

1
Cześć Wszystkim
Jestem pisarzem - amatorem z potwierdzonym przez niektórych czytelników talentem do pisania. Sam jeszcze nie zauważyłem, ale postanowiłem spróbować wykorzystać go w praktyce.
Myślę, że założenie konta na tym forum będzie po prostu kolejnym krokiem w dążeniu do publikacji swoich prac :)

3
Witaj!

Założenie konta tutaj to krok w dobrym kierunku.
Uchyl rąbka tajemnicy i powiedz coś więcej o sobie ;)
Co piszesz? Co Czytujesz?
Rem tene, verba sequentur (Trzymaj się tematu, a słowa przyjdą same)
Katon Starszy, zwany Cenzorem

4
Właśnie zapoznaje się z regulaminem i czuje że będzie mi tu dobrze ;)

Co piszę? W tym wypadku dużą rolę gra inspiracja, oraz zainteresowanie tematem. No... chyba że trafi się konkurs, w którym chciałbym spróbować swoich sił.
Aktualnie dobijam się do wydawnictw z czymś co określam thrillerem kryminalnym z wątkiem paranormalnym. Jednak po drodze oczywiście trafiły się opowiadania, a tu jest totalny rozstrzał - od nieudolnej próby stworzenia historii w klimacie gore, tekst w stylu heroic fantasy z gladiatorem w roli głównej, aż po opowiadane martyrologiczne zainspirowane zasłyszaną historią. To ostatnie czeka do zaakceptowania na forum, więc chętnych serdecznie zapraszam do zapoznania.

5
Hej :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

6
Navajero pisze: (czw 06 lip 2023, 16:51)Hej :)
Miło, że zajrzałeś do mojego wątku :D

Dodano po 3 minutach 1 sekundzie:
Michał123 pisze: (czw 06 lip 2023, 16:34) Co Czytujesz?
Totalnie wszystko, jak wspomniałem tu również gra rolę mocno zainteresowanie tematem. Chociaż dwa główne gatunki to typowo sztampowy argument w postaci horrorów Kinga (chociaż pod względami pomysłów wolę Mastertona), oraz szeroko pojęta fantastyka. Jestem fanem Tolkiena, czy Pana Jakuba Wędrowycza pióra Pana Andrzeja Pilipiuka.
Z doskoku kryminały, biografię interesujących mnie person. I to chyba tyle
Wybacz że pominąłem ten wątek w poprzedniej odpowiedzi

8
Cześć!

Chętnie przeczytam i skomentuję Twoje prace, ale nie podoba mi się sposób, w jaki komentujesz cudze. :/ Na tę chwilę nie widzę podstaw, aby ocenić Twój tekst więcej niż jednym zdaniem, a nie o to tu chodzi. Nie zakładam, że miałeś złe intencje, ale zachęcam do mniej lekceważącego podejścia. Powodzenia na Wery. :)

9
Max pisze: (czw 06 lip 2023, 17:49) Cześć!

Chętnie przeczytam i skomentuję Twoje prace, ale nie podoba mi się sposób, w jaki komentujesz cudze. :/ Na tę chwilę nie widzę podstaw, aby ocenić Twój tekst więcej niż jednym zdaniem, a nie o to tu chodzi. Nie zakładam, że miałeś złe intencje, ale zachęcam do mniej lekceważącego podejścia. Powodzenia na Wery. :)
W regulaminie nie ma wzmianki o konkretnej długości komentarzy, ale będę pamiętał na przyszłość

10
Cześć :) Fajnie, że postanowiłeś opublikować tekst. Jeśli jesteś otwarty na uwagi, to z Wery możesz wiele wynieść :)
W kwestii uwagi Maxa powyżej. Wiesz, to nie chodzi o ścisłe trzymanie się litery regulaminu. Weryfikatorium to po prostu taka miejscówka działająca trochę na zasadzie wzajemności - jak ludzie widzą, że ktoś coś od siebie daje, to chętniej poświęcają czas dla niego.

A przy okazji - powodzenia w dobijaniu się do wydawnictw (i cierpliwości, bo wiem, jak bardzo bywa potrzebna) :)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

11
Adrianna pisze: (czw 06 lip 2023, 20:29) Cześć :) Fajnie, że postanowiłeś opublikować tekst. Jeśli jesteś otwarty na uwagi, to z Wery możesz wiele wynieść :)
W kwestii uwagi Maxa powyżej. Wiesz, to nie chodzi o ścisłe trzymanie się litery regulaminu. Weryfikatorium to po prostu taka miejscówka działająca trochę na zasadzie wzajemności - jak ludzie widzą, że ktoś coś od siebie daje, to chętniej poświęcają czas dla niego.

A przy okazji - powodzenia w dobijaniu się do wydawnictw (i cierpliwości, bo wiem, jak bardzo bywa potrzebna) :)
Cóż, najpierw chciałem sprawdzić, czy moje teksty są na tyle wartościowe, żeby w ogóle móc innych oceniać :)
Regulamin wymaga odwrotności, a że nie czuję się recenzentem to napisałem co musiałem napisać.
Dziękuję za miłe słowa odnośnie dobijania się ;)

12
Graveyard_Keeper pisze: (czw 06 lip 2023, 23:20) Cóż, najpierw chciałem sprawdzić, czy moje teksty są na tyle wartościowe, żeby w ogóle móc innych oceniać :)
Tym się nie przejmuj. Rzesza czytelników nie ma pojęcia o pisaniu i wcale ich to nie dyskwalifikuje, a nawet jest to pewien walor. Zatem swobodnie dziel się wrażeniami, oraz wiedzą jaką posiadasz.
Masz już komentarz ode mnie. Miłego dnia. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”