Cześć Piszący/Piszące!

1
Na początku przyznam się, że nigdy nie dzieliłam się swoimi opowiadaniami z osobami spoza bliskiego kręgu znajomych. Jednak jeśli chcę ruszyć dalej, wiem, że muszę wreszcie się przełamać i wystawić na ocenę… dlatego dołączam do Was. Lubię minimalizm i prostsze formy. Czytam literaturę piękną, kryminały, kocham reportaże. Chętnie poczytam, jak piszą inni.

Do poczytania!

Cześć Piszący/Piszące!

2
Cześć. Polecisz jakieś fajne zbiory reportaży? Też lubię.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

Cześć Piszący/Piszące!

4
Witaj :)
Max pisze: (śr 02 sie 2023, 22:06)(Lubisz metal?)
Jeszcze metalówy nam tu brakowało :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Cześć Piszący/Piszące!

7
Znaczy... Gryziemy, ale w szczytnym celu.
Zobacz sobie, jak tu wygląda krytyka, sama pokomentuj, a potem wrzucaj swoje teksty :D Wery to fajne miejsce na naukę, jeśli jest się otwartym na uwagi.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”