Cześć

1
Od kilku lat szarpię się z powieścią, co z góry było skazane na porażkę, zawsze wolałam pisać opowiadania. Nie wiem co strzeliło mi do głowy. Ostatnio wróciłam więc do opowiadań i chciałabym podszkolić warsztat. Piszę głównie fantastykę, fascynuje mnie motyw snu, kreacja innej rzeczywistości. Jestem zakochana w słowach, w brzmieniu polskiego języka, który uważam za jeden z najpiękniejszych. Mam niezdrową skłonność do egzaltowanych opisów. Inspiruje mnie literatura piękna, chciałabym znaleźć złoty środek między kwiecistymi opisami Wilde’a a lekkością Orwella i Salingera. Jak Naoko z Norwegian Wood, cały czas szukam odpowiednich słów. Zapewne wrzucę coś w niedalekiej przyszłości, niesamowicie podekscytowana możliwością rozwoju dzięki temu forum. Tymczasem poczytam Wasze prace, jestem bardzo ciekawa światów, które stworzyliście.

Cześć

2
Witaj i czytaj :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Cześć

6
Max, dziękuje! Metalu nie słucham ale nie darzę też żadną szczególną niechęcią. Czasami pójdę na jakiś koncert by się zresetować. Jednak niczemu nie mówię nie, jeśli masz do polecenia jakiś zahaczający o operowe elementy zespół to z chęcią posłucham!

Cześć

7
WiktorWarchalowski, No właśnie, największa trudność zawsze jest z tym „dobrym” :) Bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum, na pewno jak mało co pomaga rozwinąć warsztat.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”