Hej

1
To ja, Zazie, jak widnieje po lewej, świeżo po studiach, na progu życia już bez taryf ulgowych (szczególnie bolesne przy zapisywaniu się do bibliotek, gdzie owszem: witamy, och, świeżo po studiach, jak miło, poproszę kaucję, liczba książek, które za nią pani pożyczymy – jedna.) Trudno. Są też plusy. Podobno. Wciąż się rozglądam. W międzyczasie próbuję pisać, a gdy nie próbuję pisać, robię w masie. Solnej, ale nie janiołki. Czytam rzeczy przeróżne, jak mówią: gust zmienia się co pięć lat, jednak od dnia, kiedy dzieckiem będąc wygrzebałam z dna szafy rodziców stos tajemniczych, ciekawych, zakazanych "Fantastyk", do fantastyki mam sentyment niezmienny.

To tyle,

pozdrawiam

2
Oczywiście, że są plusy - nie trzeba chodzić spać po dobranocce, można umówić się na randkę na cmentarzu (to modne ostatnio, trudno tam znaleźć spokojne miejsce) lub spędzić noc w naszych mrocznych progach. Tylko nie zapomnij testamentu spisać... Tak, krwią oczywiście!

Witam serdecznie!

3
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

4
Mhm, testament spisz krwią. Jak jakaś ci zostanie...

<ostrzy topór... znowu...>

Miło mi. Jak przeżyjesz dwa dni, dostaniesz dyplomik, order i kulę w łe... Znaczy. Nieważne.

Barszczu?

Czołem!
Are you man enough to hold the gun?

6
Witaj.

Randki na cmentarzu?

Wolę u mnie w wieży.

Nie ma to jak przewaga własnego boiska.

Zresztą, idę sobie zanim przerobią Cię na barszczyk.

Przyjdę później po Twoją duszę.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

7
Jacku, nie reklamuj cmentarza bo już tam nigdy miejsca nie znajdziemy!

A ty, Zazie -> Witaj!

Barszczyk? Nie lubię... ale może da się jakoś inaczej przerobić...

Uważaj na siebie... Weryfikatorium na dużo ciemnych zaułków :)

Pozdrawiam serdecznie i wampirzo!
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

8
Hm, a myślałam, że tylko gupiki zjadają swoje młode :shock:

Jacek Skowroński pisze:Tylko nie zapomnij testamentu spisać... Tak, krwią oczywiście!
Wolę barszczem.

Testudos pisze:Barszczu?
Poproszę.

10
Niezmiernie lubię spożywać barszcz z uszkami.

A właściwie uszka z barszczem.
Huginn ok Muninn flięga hverian dag

i??rmungrund yfir;

óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,

þó si??mk meirr um Muninn.

-------------------------------------------------------

Witajcie w Kraju Umarłych!

Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!

A marzenia i sny...

Spełni Wielki Papier!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”