Cześć

1
Witam wszystkich niezwykle serdecznie. Na imię mam Marcin, mam 14 lat i mieszkam w Sokółce (woj. podlaskie). Interesuję się piłką nożną, literaturą(i nie tylko) fantasy i komputerami. Przy okazji chciałbym dowiedzieć się, co szanowni forumowicze sądzą o moim małym pomyśle:

Władca królestwa Temencji, na skutek fatalnej pomyłki przy odczytywaniu przepowiedni wyrusza na wojnę. W trakcie kampanii sojusznicy Tementów dopuszczają się zdrady i zajmują terytorium zamieszkiwane przez gnomy. Jedyną nadzieją w odzyskanie niepodległości jest Kellgar zwany Królem Najemników - bliski przyjaciel króla, który zakłada podziemną organizację walczącą z zaborcami.
Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobie myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił

2
Witam serdecznie.

Co do pomysłu to moim zdaniem nic oryginalnego, a aktualnie w fantasy potrzebna jest właśnie oryginalność, świeżość itp.
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

3
Witam 8)
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

4
No właśnie, ale wymyślić teraz coś nowego jest imo trudno :]
Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobie myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił

5
No ale powielać stare wątki też nieciekawie...fantasy stało sie takim kanonem literatury, że teraz trzeba się trochę napocić żeby wymyślić coś świeżego, nie ma łatwo. :)

7
Dokładnie, moim zdaniem jednak żaden(no może zdarzają się wyjątki) pomysł na tło nie jest zły, jeśli będzie się miało pomysł, jak go rozwinąć, jakie dodać wątki i urozmaicenia.

8
Rozumiem to ale prosiłeś o komentarz na temat tego co zamieściłeś, czyli ogólnego zarysu fabularnego :)...no ale jeśli masz do tego jakieś ciekawe pomysły, zwroty akcji, barwne postacie itp. to pisz, spełniaj się, baluj, szalej i nie pytaj co dalej.

Tak to leciało? ;)

9
Możliwe, że tak. Powodzenia w pisaniu, Frayer. Tylko pamiętaj - najważniejsza jest oryginalność.
I przyjdzie śmierć na skrzydłach pieśni

W niej owoc zbrodni już dojrzewa

I wreszcie koniec twój się ziści

I wreszcie harfa ma zaśpiewa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”