czeeść.

1
jestem Magdalena. mieszkam we Wrocławiu, mam 15 lat i od szóstej klasy podstawówki piszę. pewnego dnia tak po prostu wystukałam w Wordzie parę linijek zdziecinniałego do cna wierszyka, który moja polonistka w gimnazjum określiła mianem, no cóż, nad wyrost dojrzałego. wtedy wkręciłam się w to i pisałam strasznie dużo: wiersze, opowiadania, zwykle w temacie fantastyki/horroru.
słucham muzyki (głównie brytyjski indie rock), czytam (polski horror, fantastyka, a z zagranicznych King, Koontz, Masterton - czyli standard), gram na gitarze, nie ubiorę innych butów niż trampki i nie mogę żyć bez pierogów. trzymam w domu białego barana rasy Westie o imieniu Monteusz i czarnego szczura - Kurta Cobaina.
w tym roku wysłałam do Biura Literakiego Wrocław parę swoich wypocin i... dostałam się do grona jedenastu najlepszych. nie jest to jednak jakieś strasznie duże wyróżnienie, bo konkurs obejmował tylko wrocławskie gimnazja (ale i tak jestem happy!). potem zostałam laureatką II Ogólnopolskiego Konkursu na Felieton. na liscie jestem przedostatnia, ale to i tak coś.
zarejestrowałam się tutaj, bo mam nadzieję, że pomożecie mi podszkolić mój warsztat. czekam na rady i ostrą krytykę:)

pozdrawiam,
koza.
;)

4
Taa... jakoś zawsze polonista kojarzył mi się z kimś, kto myśli, że nastolatek poza kontrolą to bestia niebezpieczna dla siebie i otoczenia

Ale czołem!

5
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

6
Witaj kózko, rozgość się na naszym pastwisku... eee, znaczy forum :)
Miłości jestem posłuszna i szczęściu się nie opieram!
I czuję twoją pieszczotę i coraz bardziej zanikam,
I czuję twe pocałunki i coraz bardziej umieram.

Rok nieistnienia B. Leśmian
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”