Ach, świeże mięso.

1
Добрый день, salvete, hello, czy po prostu dzień dobry.

Mam na imię Agnieszka, studiuję na Politechnice Warszawskiej.

Piszę (krótkie opowiadania, czasem felietony), rysuję (wyłącznie w ołówku), tańczę, śpiewam, jeżdżę na rolkach, pływam, gimnastykuję się, gram w gry komputerowe jak i w RPGi, czasem opiekuję się dziećmi.

Jestem niecierpliwa, uparta, często zagubiona, dobrze czująca się w towarzystwie mężczyzn, odpowiedzialna, punktualna, zabiegana, czasem roztargniona, towarzyska, wrażliwa.
Wolę słuchać, niż mówić. Mam charakter typowo dominujący, ale na pierwszy rzut oka jestem całkiem uległa. Jeśli mówię, to tylko to, co myślę. Umiem milczeć. Wierzę bezgranicznie w ludzkie dobro i jestem przekonana, że wszystko można zmienić. Życie zależy tylko od nastawienia i chęci.

Mam nieodparte wrażenie, że brakuje mi czasu na wszystko.

Lubię podróże, prozę, pieszczoty, lody miętowo-waniliowe, czerwone róże, czekoladę BEZ orzechów, Knoppersy, gumę do żucia o smaku arbuza, muzykę wybranych kompozytorów (Koh Ohtani, Stuart Chatwood, Jeremy Soule) plus niektóre piosenki wielu gatunków. Edukację muzyczną zawdzięczam głównie młodszemu bratu i swojemu mężczyźnie.

Mam skłonność do rozwlekania się, co zresztą widać.

Przybyłam na forum "pobuszować" w tematach związanych z techniczną stroną pisania, bowiem gdzieś w głębi duszy mam takie małe marzenie, by kiedyś wydać książkę. Jej fabuła (wzbogacana codziennymi snami) chodzi mi po głowie od kilku lat. Jak na razie bliżej mi do zbioru opowiadań, ale przecież wszystko przede mną!

Mam nadzieję, że nie sprawię wielu kłopotów swoimi ewentualnymi pytaniami, o ile takie będą. Postaram się siedzieć cicho w kąciku zaczytując się poradami bardziej doświadczonych ludzi.

Witam wszystkich ^^
"Gdzie jest moja krówka?
Czy to moja krówka?
Mówi "Beee!".
To owieczka!
To nie moja krówka!"

4
Witam serdecznie :)
"Stąpać po krawędzi, gdzie lęk i strach..."

Muszę uczyć się polityki i wojny, aby moi synowie mogli uczyć się matematyki i filozofii. John Adams.

6
Witam Cię serdecznie. Zauważam, że coraz więcej ludzi przyznaje się do czerpania natchnienia ze snów ;)
Miłości jestem posłuszna i szczęściu się nie opieram!
I czuję twoją pieszczotę i coraz bardziej zanikam,
I czuję twe pocałunki i coraz bardziej umieram.

Rok nieistnienia B. Leśmian

7
Raczej "z natury kobieta renesansu", bo nigdy nie mogłam się określić pomiędzy humanistami a umysłami ścisłymi. Przechodziłam od klasy humanistycznej (nazywała się wzniośle "prawa człowieka na przestrzeni dziejów" z rozszerzonym WOSem, WOKiem, historią i polskim) przez biologiczno-chemiczną, by skończyć na matematyczno-fizycznych studiach (Wydział Mechaniczny Energetyki i Lotnictwa).
I, co najlepsze, wszędzie mi było dobrze :)

Sny to bardzo dobre źródło inspiracji, zwłaszcza, gdy ma się je codziennie. :D
"Gdzie jest moja krówka?
Czy to moja krówka?
Mówi "Beee!".
To owieczka!
To nie moja krówka!"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”