Cześć!

1
Witam zacnych forumowiczów oraz cichych podglądaczy, takich jak ja ^_^
Pochodzę z Dolnego Śląska i z wykształcenia jestem plastykiem, specjalizacja – snycerz. Marzę, by posiadać kiedyś własny warsztat i wrócić do rzeźbienia w drewnie, bo to wielka frajda. Na co dzień... cóż, pracuje w innej, bardziej niezbędnej do życia branży.

Weryfikatorium obserwuje od kilku miesięcy, ale nie czułam się godna, by zarejestrować i przedstawić moją skromną osobę, gdyż nie posiadałam tekstu... Wtedy jeszcze nie :P Żarcik, ale faktycznie jedno opowiadanie stworzyłam specjalnie pod forum. Obecnie jeszcze leżakuje.

Pisanie – traktuję jako szansę. Od zawsze chciałam pokazać pewną historię i obraz. W różny sposób i z różnym skutkiem. Kilka lat temu postanowiłam zmienić narzędzie. Jak mi to wychodzi - ocenicie sami.

Nie będę się rozpisywać o czym i ile tekstów posiadam, bo na tym etapie to nikogo nie zainteresuje. Dodam tylko, że także czekam na swój poważny debiut. Na razie bez powodzenia, ale czuję, że z każdym kolejnym klikniętym “wyślij” jestem coraz bliżej.

Przeczytałam "Zanim Napiszesz Fantasy" Ninetongues oraz porady Jarosława Bilińskiego o naprawie auta. Przyznam, że uśmiechnęłam się na oba te teksty, ponieważ teraz już trochę więcej wiem o pisaniu. Tu się okaże jak bardzo lub zaledwie “trochę”.

Moim słabym punktem są krótkie formy. Na twardym dysku mam pełno notatek z pomysłami na akcję, dialogi, opisy lecz co z tego, skoro sam wstęp potrafi mi zająć tyle, co połowa regulaminowych znaków niejednego konkursu. Podglądam więc tutaj niektóre krótsze opowiadania (krótsze, czyli mieszczące się w jednym poście, czyli w 60 tys. znaków. Policzyłam :P). Zerkam również jak zostaje odebrana historia przedstawiona w taki sposób, czyli; ile autor poświęcił na opisy, ile na zarysowanie realiów, postaci bohaterów, itp.
A, miniatury to już dla mnie totalna abstrakcja. Tak więc ukłony i szacun dla tych, którzy potrafią więcej.

Pozdrowienia z gór, Zith.
http://society6.com/annapietrawska

3
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”