Witam

1
Po paru miesiącach podglądania, w końcu odważyłam się zarejestrować :)
Słowo o sobie: piszę od dziesiątego roku życia (zaczęło się od opowiadania marynistycznego...) - generalnie jest to mój sposób na przeżywanie różnych żyć, w różnych miejscach i epokach :) Poza pisaniem - trochę fotografuję, trochę rysuję, kolekcjonuję przedwojenne gdańskie butelki, chłonę wszystkie wiadomości dotyczące Gdańska, a w międzyczasie studiuję. Więcej na swój temat nie przychodzi mi do głowy - a więc witam raz jeszcze :)

2
Witaj :) Ciekawe masz hobby, muszę przyznać (chodzi mi o to kolekcjonowanie przedwojennych butelek) ;)
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

4
O! Witaj Isabel! Z nieba mi spadasz - zajrzyj, proszę, do Hyde Parku:
http://www.weryfikatorium.pl/forum/viewtopic.php?t=9846
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

7
Gdańsk? Najpiękniejsze miasto. Już za 5 miesięcy zamieszkuję tam na stałe, o.

Ja też mam ciekawe hobby, wiesz? Choć nie tak niekonwencjonalne. Zbieram torebki ozdobne, takie do prezentów. :D
What are we doing? We are turning into dust.

8
Nawet nie wiecie, jak miło mi to wszystko czytać. :P
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

10
Chełm i Gdańsk Południe, tak się to chyba oficjalnie nazywa. Chełm tak po prostu.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”