17
Czyli, zostając leśnikiem automatycznie zyskujesz długowieczność.
Też chce ! :D
Patrzeć jak rośnie drzewo przez sto lat:P
God's in his heaven, all's right with the world.

18
To teraz podam Wam tajemny przepis leśników na długowieczność: konserwacja w wysokoprocentowym alkoholu :D jest w jakiś sposób to leśnictwo pocieszne - dużo szacowania, efekty za 100, 150 lat, to co ja sadzę zetną moje prawnuki.... Ale zdecydowanie sposób na życie godny polecenia :)

20
Witaj na forum! Siedzenie w nadleśnictwie pewnie daje sporo czasu i spokoju potrzebnego do pisania. Korzystaj! :)

Mała uwaga, skoro chcesz polepszyć umiejętności:
Młynarski pisze:Śmiejcie się śmiejcie, ale podczas przyjęć przewidywana jest ilość osób, które w trakcie studiów zostaną alkoholikami :P
"liczba" :wink:
"Och, jak zawiłą sieć ci tkają, którzy nowe słowo stworzyć się starają!"
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis

21
Prościutki: przeciętna matura z biologii lub matematyki -> sggw wydział leśny -> nie dać się wywalić na pierwszym roku -> napisać inżynierkę i egzamin -> zdobyć pracę w nadleśnictwie.

[ Dodano: Pią 07 Lis, 2014 ]
No to się przedstawiłem, taki babol na dzień dobry! My bad, Immo.

22
Witaj :)
Też kiedyś chciałem zostać leśnikiem. Mieszkam w lesie odkąd pamiętam i fajnie byłoby w nim pracować, ale jakoś szczególnych zdolności do biologi w szkole nie przejawiałem. :P

Można wiedzieć w jakim gatunku najczęściej tworzysz?
„Czytelnik żyje tysiącem żyć zanim umrze. Ten zaś, kto nie czyta – tylko jednym.”
- George R. R. Martin

23
Przeważnie są to krótsze i dłuższe opowiadania, przy czym naczytałem się Schulza, Poe'go i realizmu magicznego, i mam nadzieję, że, wkroczywszy między wrony, kiedyś nauczę się, chociaż w niewielkim stopniu, ichniego języka :) zresztą pokaże Wam jedno z opowiadań za miesiąc.
Ale zdarza mi się także pisywać teksty dla zespołów brata, są pomysły na dłuższe formy w przyszłości, a w ramach "treningu" próbuję też publicystyki

24
Młynarski,
hej...
A możesz mi coś pokazać z "napisanego" - na PW, OK?
(ominiesz trochę mityczne 30 dni :P )
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”