Nowicjusz do Weryfikacji

16

Latest post of the previous page:

Romku to jest oczywiste, dziwnym byłoby, gdyby ktoś kupił powiedzmy zbiór opowiadań, które wcześniej czytał w internecie, jako PDF lub słuchał drogą audio. Chociaż być może i są tacy maniacy :)
Jakkolwiek, opowiadanie, które chcę wrzucić i pozostałe, które w przyszłości wrzucał będę są czysto szkoleniowe jak to jest uwzględnione w regulaminie. Wysoką ostrożność mam zamiar utrzymywać w obcowaniu z powieścią, którą się zajmuję, gdyż ona jest moim celem wydawniczym zaś na opowiadaniach chciałbym szkolić swój warsztat zaledwie :)
"Jest piękna, urocza! Czasem jak ogromne drzewo w kwiatach, czasem jak biały narcyz, drobny i smukły. Twarda jak diament, łagodna jak światło księżyca. Ciepła jak promień słońca, zimna jak gwiazda. Dumna i daleka jak szczyt w śniegach, wesoła jak wiejska dziewczyna, która wiosną wplata stokrotki w warkocze."

"My decydujemy tylko o tym jak wykorzystać czas, który nam dano."

Nowicjusz do Weryfikacji

19
Lawenda_ "Tolkien" to nie tylko zbiór sześciu ksiąg, który nazywasz trylogią, a cała pozostała mitologia Ardy. Czytałaś może coś poza WP? Jeśli nie, gorąco polecam.
Widziałem na forum temat odnośnie twórczości, a raczej fenomenu Rowling i jej sagi. Jakie zdanie macie na temat twórczości Johna? Również uważacie, że jedyne co jest w jego karierze wspaniałym - to wydawca? Czy może w sposób indywidualny cenicie Jego słowa pisane? Gdzieś widziałem artykuł, gdzieś znaczy poza tym forum, traktujący o przyznaniu Tolkienowi literackiej nagrody Nobla, jakie stanowisko zajmujecie w tej sprawie? Należałoby się, czy może wręcz przeciwnie niczym Therese Johaug - odebrać wszelkie tytuły! :)
"Jest piękna, urocza! Czasem jak ogromne drzewo w kwiatach, czasem jak biały narcyz, drobny i smukły. Twarda jak diament, łagodna jak światło księżyca. Ciepła jak promień słońca, zimna jak gwiazda. Dumna i daleka jak szczyt w śniegach, wesoła jak wiejska dziewczyna, która wiosną wplata stokrotki w warkocze."

Nowicjusz do Weryfikacji

22
Izzaker pisze: Lawenda_ "Tolkien" to nie tylko zbiór sześciu ksiąg, który nazywasz trylogią, a cała pozostała mitologia Ardy. Czytałaś może coś poza WP? Jeśli nie, gorąco polecam.
Widziałem na forum temat odnośnie twórczości, a raczej fenomenu Rowling i jej sagi. Jakie zdanie macie na temat twórczości Johna? Również uważacie, że jedyne co jest w jego karierze wspaniałym - to wydawca? Czy może w sposób indywidualny cenicie Jego słowa pisane? Gdzieś widziałem artykuł, gdzieś znaczy poza tym forum, traktujący o przyznaniu Tolkienowi literackiej nagrody Nobla, jakie stanowisko zajmujecie w tej sprawie? Należałoby się, czy może wręcz przeciwnie niczym Therese Johaug - odebrać wszelkie tytuły! :)
O Tolkienie mogę rozprawiać o dowolnej godzinie. Załóż temat. Lem powinien dostać Nobla za całokształt... Pozdrawiam.

Nowicjusz do Weryfikacji

23
Podpowiedzcie mi tylko, gdzie takowy temat miałbym wstawić, a pojawi się on jeszcze dzisiejszego wieczoru. Będzie można porozmawiać o pisarskiej biografii, a wedle czyjegoś wpisu na forum taki sposób warsztatu kształci lepiej niż wiele poradników. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”