P****ć cały ten świat

16

Latest post of the previous page:

Z polszczyzną jest cieżko u mnie, tym bardziej, że nie chodziłem do szkoły, a teraz od sześciu lat jestem mieszkańcem w Szkocji. Więc pewnie będę pisał czasem okropne okropności. Uważam jednak, że wulgaryzmy są częścią każdego języka i odpowiednio dozowane mogą być nawet przyjemne. Tak jak w łóżku... a czym jest poezja bez wulgaryzmów? Czym jest kuchnia bez przypraw? Pieprz, pieprzyć, pieprzę ją... pieprzę tęęę :) I co teraz?
ravva pisze:
huri75 pisze:Trochę rusz głową, to nie boli ...
siedemdziesięciopięciolatek powinien już być nieco bardziej wyważony.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
hehe cóż jak w głowie nadal jest piętnastolatek ;)
Intelektualista - to człowiek mówiący zawile o rzeczach prostych; artysta - to człowiek mówiący prosto o rzeczach zawiłych.
Buk

P****ć cały ten świat

17
huri75 pisze: Z polszczyzną jest cieżko u mnie
A to po jakiemu będziesz pisał te okropności?
"Be a sadist. No matter how sweet and innocent your leading characters, make awful things happen to them in order that the reader may see what they are made of."
Kurt Vonnegut

P****ć cały ten świat

18
nie chodziłem do szkoły nie znaczy, że żadnej nie ukończyłem... nawet studiowałem ;)

Added in 2 minutes 6 seconds:
Kemot pisze:
huri75 pisze: Z polszczyzną jest cieżko u mnie
A to po jakiemu będziesz pisał te okropności?
Staram się pisać po polsku. Z czasem myślę aby przynajmniej wiersze tlumaczyć na angielski.
Intelektualista - to człowiek mówiący zawile o rzeczach prostych; artysta - to człowiek mówiący prosto o rzeczach zawiłych.
Buk

P****ć cały ten świat

19
Cześć.
Nie chodzi o same wulgaryzmy. Chodzi o ich zastosowanie. Wulgaryzm jest narzędziem i to my decydujemy o sposobie użycia i gdzie.
To jak z nożem - możemy użyć do krojenia chleba, można i do zabicia.

Poza tym - witaj i pisz, czytaj i pisz ;)
Piszę. Wspomnienia. Miniaturki. Satyriady. Drabble. Fraszki. Facecje. Podobne. Wystarczy.

P****ć cały ten świat

20
Hardy pisze: Cześć.
Nie chodzi o same wulgaryzmy. Chodzi o ich zastosowanie. Wulgaryzm jest narzędziem i to my decydujemy o sposobie użycia i gdzie.
To jak z nożem - możemy użyć do krojenia chleba, można i do zabicia.

Poza tym - witaj i pisz, czytaj i pisz ;)
Tak masz rację. Wulgaryzm może sprawić ból i przyjemnosć jak twój przytoczny "tasak" ;)

Added in 13 minutes 40 seconds:
Kemot pisze: Sama wulgarność i buntownicze usposobienie nie czynia jeszcze człowieka anarchistą :P

Poza tym, to witaj :mrgreen:
Witam. Raczej bliżej mi do lysych ale niech będzie....

Added in 8 minutes 25 seconds:
slavec2723 pisze: oj tam, oj tam :) nie czepiajta się. Nowy to nie wie co powiedzieć, wstydza się wśród ekskluzywnego towarzystwa :)
A, z lektur nieustanne wrażenie robi na mnie Javier Marias - mądrość i elegancja języka. Polecam, wiele można się nauczyć.

PS. A do Bukowskiego zajrzę, bo wstyd przyznać, nie czytałem.
Nie czytałem Mariasa. Nie było go w naszych lekturach w technikum.
Pozdrawiam.

Added in 2 hours 44 minutes 35 seconds:
brat_ruina pisze: huri75, piszesz coś?
Właśnie napisałem miałem na myśi ten wiersz:

"pytanie mojej miłej"

co robisz? - zapytała mnie wieczorem

oglądam telewizję - odpowiedziałem
marnuję swoje życie

trzeba z życia korzystać
a nie je marnować - dodała

więc
wziąłem ją
i wyr**ałem
Buk

P****ć cały ten świat

22
huri75 pisze:
"pytanie mojej miłej"

marnuję swoje życie

trzeba z życia korzystać

więc
wziąłem ją
i wyr**ałem
Wyszukana pointa :D

Na portalach stricte z poezją rewelacji tym wierszem byś nie zrobił. Ale jesteśmy na Weryfikatorium, tutaj proza bardziej działa i wiele można się nauczyć.

Jak masz tekst, to zamieść w tuwrzuciu:)

P****ć cały ten świat

23
Fascynacja Bukowskim jest bardzo popularna wśród piętnastolatków i zwykle jest związana z próbą wyjścia poza przeciętność. Z tego się, na szczęście, wyrasta w momencie, kiedy z buzi znikają pryszcze.
Z wulgaryzmami jest podobnie - problem z nadużywaniem mają dzieci albo menele.

Cóż. Wizytówkę zrobiłeś sobie sam. Mi to nie imponuje.

P****ć cały ten świat

24
fantasmagoria pisze: Fascynacja Bukowskim jest bardzo popularna wśród piętnastolatków i zwykle jest związana z próbą wyjścia poza przeciętność. Z tego się, na szczęście, wyrasta w momencie, kiedy z buzi znikają pryszcze.
Z wulgaryzmami jest podobnie - problem z nadużywaniem mają dzieci albo menele.

Cóż. Wizytówkę zrobiłeś sobie sam. Mi to nie imponuje.
Cóż, jestem paniusu menelem. Nie chcę nikomu w szególnosci tobie imponować, bo nie po to piszę wiersze.
Niie wszystko co wyjdzie spod pióra musi się podobać. Tak jak już napisałem nadal jestem "pryszczatym chłopcem..." jak już stracę pryszcze zacznę się tobie podobać. Tego bym już nie zdzierżył.
Buk

P****ć cały ten świat

25
 ! Wiadomość z: admin
Proszę o zakończenie wycieczek osobistych, zanim się zrobi zbyt późno. Dziękuję.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

P****ć cały ten świat

26
brat_ruina pisze:
huri75 pisze:
"pytanie mojej miłej"

marnuję swoje życie

trzeba z życia korzystać

więc
wziąłem ją
i wyr**ałem
Wyszukana pointa :D

Na portalach stricte z poezją rewelacji tym wierszem byś nie zrobił. Ale jesteśmy na Weryfikatorium, tutaj proza bardziej działa i wiele można się nauczyć.

Jak masz tekst, to zamieść w tuwrzuciu:)
Dobrze, postaram się zapamiętać. Te BRZYDKIE tam.

Added in 7 minutes 41 seconds:
Jacek Łukawski pisze: Zaczynanie pisania od nadmiernych wulgaryzmów to trochę jak nauka pływania od nurkowania - na pierwszy rzut oka trudno rozróżnić, czy to rodzący się talent czy kamień w wodę ;)

Witam i pozdrawiam.
Wiesz, tak wyszło. Napisałem to po spożyciu duzej ilości r..u z Cuby ;) można powiedzieć pod wpływem chwili, odpowiadając na pytanie "czy coś piszę?". Zawsze coś piszę. Pozdrawiam również.

Added in 2 hours 39 minutes 32 seconds:
ithilhin pisze:
 ! Wiadomość z: admin
Proszę o zakończenie wycieczek osobistych, zanim się zrobi zbyt późno. Dziękuję.
Nie ma żadnej "laski", która lubi się czasem "zalkoholizować" nocą i poczytać?
Szkoda...
To oczywiście żart.
Buk

P****ć cały ten świat

27
No to wrzuciłem swoje zdjęcie... No i to nie miała być brzoza na wstępie tylko o lipę chodziło, popełniłem faux pas...
Buk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”