Uszanowanie

16

Latest post of the previous page:

Matt pisze:
brat_ruina pisze: poka text:)
Poszedł... Wezmę jeszcze tylko tabletki na uspokojenie, ja to wrażliwy jestem :-)
Zablokowali, bo niezgodnie z regulaminem :D
Ale czytać można ;)
Fajne :)
Kupię i przeczytam, jak już zostanie wydana, a z tego, co wywnioskowałam, jest duża szansa!
Gratulacje!
Życzę owocnych rozmów z wydawcą i rychłej premiery.
Powodzenia!

Uszanowanie

17
Matt pisze: Niedawno znalazłem to Szacowne Forum, i zastanawiam się, dlaczego nie wpadło mi w oko wcześniej. Może uniknąłbym paru przykrych niespodzianek.
hmm?
Jakich np.?
Wiekowo mam już z górki.
czyli 18+.

Z zawodu jestem informatykiem, ale czasem człowiek tak ma, że coś mu odbije i chce zrobić coś dziwnego, jak na przykład napisać książkę.
to jak na terapii grupowej powinnismy chórem odpowiedziec: czesc mateusz! ;-)

Rozgosc sie.
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

Uszanowanie

18
Tekst odblokowany :-)
ravva pisze: Może uniknąłbym paru przykrych niespodzianek.
hmm?
Jakich np.?
Takich jak pisanie bez planu, skutkiem czego wiele fragmentów było przepisywane czasem nawet kilkakrotnie. Podobnie z bohaterami - najpierw powstali i brali udział w wydarzeniach, potem dopasowywaliśmy im historię i osobowość. Z lektury komentarzy w dziale "do weryfikacji" można się wiele nauczyć o redakcji tekstu - wraz ze współautorem odkrywaliśmy sami, że pewne sformułowania brzmią głupio.

Historia to jedno, napisanie jej to drugie. A potem trzecie: poprawki, zmiany, synchronizacja wydarzeń i stanu wiedzy bohaterów z istniejącym tekstem, ortografia i interpunkcja. Przed oddaniem tekstu zapuściłem sprawdzanie gramatyki - brakowało ponad tysiąc przecinków.
ravva pisze: czyli 18+
Więcej niż raz.

Uszanowanie

19
Matt pisze: Niedawno znalazłem to Szacowne Forum, i zastanawiam się, dlaczego nie wpadło mi w oko wcześniej. Może uniknąłbym paru przykrych niespodzianek.

Ja tez tutaj trafiłem przed przypadek, czy raczej rekomendację...

Spisek Pisarzy (przedstawiać chyba nie trzeba) mnie to Was zaprowadził.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”