16

Latest post of the previous page:

no moim zdaniem niemiecki jest lepszy od angielskiego bo nie ma 16 czasów i jest bardziej ścisły w regułach

Wolę spikować niż szprechać :) Mimo wszystko, mimo wszystko :) Hehe
Huginn ok Muninn flięga hverian dag

i??rmungrund yfir;

óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,

þó si??mk meirr um Muninn.

-------------------------------------------------------

Witajcie w Kraju Umarłych!

Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!

A marzenia i sny...

Spełni Wielki Papier!!!

17
Witam nowe mięsko.

Kochana, masz problem z używaniem słowa bynajmniej. Poczytaj, bo to częsty i głupi błąd.

żeby nie było, że się czepiam, po prostu dbam o poprawność ;)

Buźka.
www.erynie.pl

18
Susan Sue pisze:no moim zdaniem niemiecki jest lepszy od angielskiego bo nie ma 16 czasów i jest bardziej ścisły w regułach :D

Z natury nie jestem człowiekiem wybuchowym acz w momencie kiedy czytam to wyżej prawdopodobnie robię coś podobnego co dzieciak z Niemiec grający w UT.

Powiedz mi: jak można woogle uważać angielski za prostszy od niemieckiego? Jak można uwazać go za język lepszy? W języku angielskim możesz powiedzieć "your" i od razu wiesz o co cho, a w niemieckim musisz się zastanawiać, czy Twój rozmówca jest "nim", "nią", "nimi", "łunymi" czy "Benjaminem Blunsieniem", bo chyba każdy niemiec ma swój osobisty rodzajnik w każdym czasie i przypadku inny.

19
och zgadza się ale jak ja bym sie miała zastanawiać nad różnicą między may a might to ja wysiadam z tego wózka ;] ;)
Są więzienia gorsze od słów...

20
Z tym niemieckim dzieciakiem to żartowałem :wink: i przy okazji pomyliłem się niczym pan były premier w swym przemówieniu na wiec daltonistów.

Fajnie, że nie złapałaś za słówko :)

May i might?

"You may not be able to wear your hat properly if you won't find cutting your head unhealthy" - prosty przykładzik,

"You might not be..." eee to zły przykład, jak jakiś znajdę to napiszę :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”