16

Latest post of the previous page:

Ekhm...powiem tyle,jak chciałeś mnie wyprosić z tego forum, to wal wprost. Obejdzie się bez "subtelnych" aluzji Laughing Nie pytam zatem jak wygląda łopata..Ach ! Lentylki ...chyba..się..zgniotły..w dłoniach...same ?

Blekitne_Mango wyrządasz mi krzywdę... Ja zawsze bardzo się cieszę z każdego nowego forumowicza i poszerzam grono swych znajomych :) Wiesz jak przyjemnie się "napastuje Cthulhu" innych ludzi? To takie moje przywitanie.

A teraz: ani się waż z forum uciekać :P

I dyskutuj - nie tylko ze mną :)
Huginn ok Muninn flięga hverian dag

i??rmungrund yfir;

óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,

þó si??mk meirr um Muninn.

-------------------------------------------------------

Witajcie w Kraju Umarłych!

Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!

A marzenia i sny...

Spełni Wielki Papier!!!

17
Niech żyją zboczenia:D Fajnie czasem się pacyfistycznie posprzeczać z kimś o innych poglądach;) A co do mojej przenikliwości: rozgryzłam huginna, rozgryzłam i Ciebie;) Jednak poezja - widziałam wiersz:) A nawet czytałam;) W wolnej chwili wrzucę komentarz, zawsze mnie interesuje, co autor miał na myśli;) Bo interpretacji jak kropel wody w morzu...

Pozdrawiam:)

kognitywna

P.S. Nie wykorzystam moich biednych duszyczek do przekupienia Cthulhu;) Przynajmniej na razie :twisted:

18
Pacyfistycznie to było dopóki nie wyskoczyłaś, żę masz kontakty z tym "delikatnym" stworzeniem :o Miło, że raczyłaś w ogóle przeczytać. Co do interpretacji zgadzam się w zupełności. Wręcz lubię kiedy jest milion sposobów na rozgryzienie myśli autora.

Huginn, i tak łatwo nie można się mnie pozbyć ! :wink: Tak, wyobrażam sobie jak codziennie szczujesz niewinnych ludzi, którzy "otuleni natchnieniem " przyszli pisać o pięknie świata. Okej...piękno - pojęcie względne ale w Twoim wykonaniu, wyjątkowo ciekawie ujęte :D

19

P.S. Nie wykorzystam moich biednych duszyczek do przekupienia Cthulhu;) Przynajmniej na razie :twisted:

Haha - masz jakiś duszny klej? Chciałem duszę posklejać, bo jeżeli chcę być wyznawcą webera muszę oddać ją w całości :P
Huginn ok Muninn flięga hverian dag

i??rmungrund yfir;

óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,

þó si??mk meirr um Muninn.

-------------------------------------------------------

Witajcie w Kraju Umarłych!

Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!

A marzenia i sny...

Spełni Wielki Papier!!!

20
Blekitne_Mango pisze:Miło, że raczyłaś w ogóle przeczytać.
Odczytuję to jako atak, mam nadzieję, że się mylę. Jak do tej pory byłam bardzo pokojowo nastawiona, a wzmianka o sympatycznym Starożytnym była oficjalnym żartem. Nie wiem, dlaczego traktujesz mnie jak osobę, która zabiera swoje zabawki do innej piaskownicy, gdy ktoś się z nią w jakiejś kwestii nie zgadza. Ilu ludzi, tyle zdań. A każdy ma prawo swoje wyrazić, ja także. Twórczość Twoją szanuję, bo na to zasługuje. Ciebie też szanuję, chociaż mamy inne poglądy na pewne sprawy. I chwała nam za to. To tyle gwoli wyjaśnienia. Mam nadzieję, że wyjaśniłam nieporozumienie, jeśli takie zaistniało. Liczę na owocną dyskusję w dziale poezji;) Wiersze o tysiącu interpretacji są fascynujące (np. Białoszewskiego), ale jeśli poeta pisze dla czytelnika, to ma coś do przekazania i wtedy informacja zwrotna od takowego czytelnika może być inspirującym doświadczeniem:) A ja chciałabym się przekonać, czy dobrze zrozumiałam przesłanie. Może odkryję coś, czego Ty nie zauważyłaś? Mam nadzieję, że teraz widzisz, że tekst o "tysiącach interpretacji" żadnym przytykiem nie był i nie będziesz go tak traktować.

Pozdrawiam

kognitywna

21
Ajjjjjjjjjjjjjjjć....ja w ogóle nie miałam tego na myśli. " Miło że w ogóle przeczytałaś " mogło zabrzmieć oschle < gdy patrzę na to z Twojego punktu widzenia " ale w życiu nie taki był cel ! Zupełnie serio mówiłam, że uwielbiam wiersze z milionem interpretacji, bo wyrywają się tej sztampowości. Lubię polemikę " pacyfistyczną " jak to ujęłaś i nie chcę nikogo atakować ! Jeśli tak coś zabrzmiało to przepraszam, w ogóle nie miałam takiego zamiaru. Możesz się poczęstować lentylkami :)

22
Ufff... No, to super:) Tylko następnym razem nie używaj słowa "raczyłeś/aś", bo to raczej wskazuje na to, że ktoś zrobił łaskę. Ja łaski bynajmniej nie zrobiłam, lubię poezję, chociaż średnio się na niej znam;)

23
Wiem, dopiero zauważyłam to zabarwienie kiedy <słusznie> zwróciłaś uwagę. Ja się na poezji nie znam w ogóle, podobnie jak na prozie. Pisze, kiedy mam ochotę dla własnej przyjemności do szuflady i z ciekawości jestem wkleiłam kawałek, aby zobaczyć " jak bardzo mnie objedziecie " :lol:

24
Witaj.

Może kiedyś odwiedzę Japonię, ale z innych niż wy powodów. śmiertelnicy, błądzicie w swych pragnieniach. Co ja wam jednak będę pisał?

Pozdro.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”