16

Latest post of the previous page:

Oooo, przed poezją nie uciekasz? Ale przyznaj, że gęsią skórkę miewasz na widok tomiku niejakiego... HERBERTA!!!!!!!!!!! Zbladłaś, co? A ta straszliwa, wprawiająca w szczękodrżenie dzieci z podstawówki... ta, tfu...noblistka... SZYMBORSKA!!! Ha! Czy nie wywołuje u Ciebie przynajmniej nerwowego drgania lewej powieki?;) Ponieważ należysz do tzw. "płci słabej" (ja tego nie wymyśliłem, ja tylko utrwalam stereotypy;)), i tylko przez wzgląd na to nie wymieniam Trzech Przedwiecznych (czyli naszych romantyków). Ale bój się! Ich rymy nawet jak zaczniesz uciekać, i tak Cię dopadną, ...

Witam serdecznie.

PS: Testudos, wpadnij na piwo do stolicy. Mam wrażenie że Twoja obecność mogłaby raz na zawsze rozwiązać problem niechcianych akwizytorów i tych @$#$#$# reklam %^&$&$ pizzy na klamce

17

PS: Testudos, wpadnij na piwo do stolicy. Mam wrażenie że Twoja obecność mogłaby raz na zawsze rozwiązać problem niechcianych akwizytorów i tych @$#$#$# reklam %^&$&$ pizzy na klamce
Się wie.

Bierzesz dezynsekcję, anihilację czy totalną rozwałkę?

<wyciąga menu>

Granatnik, może ciosy szabelką? Topór? Trucizna? Nóż w plecy? karabin maszynowy? Józef Stali 3? Tfu, IS-3, się znaczy. Miotacz płomieni, miny, zasieki, działka wartownicze? Kawaleria? Działo kolejowe?

Wybieraj!
Are you man enough to hold the gun?

18
Hm, działo kolejowe czy miotacz mogłyby spowodować skargi od administracji... Na takich to moim zdaniem tylko miny przeciwpiechotne;) Ja rozumiem, że ludzie muszą z czegoś żyć ale to gorzej niż stonka. Stonka żre w spokoju liście ziemniaków i trzyma się z daleka od twoich drzwi, a oni... Powiedziałem sobie: przez to wieszanie na klamce już nigdy nie zamówię telepizzy.

... a to co pozostanie po wybuchu najlepiej zdezynfekować kwasem, bo tacy to się mogą przez podział rozmnożyć;)

19
Mhm, pole minowe + ostrzał z karabinu snajperskiego? Może być? Potem klasyczne oczyszczanie, piranie, ogień, dół z wapnem, kwas i ołowiana skrzynka zakopana głęboko pod ziemią? W takiej kolejności działa najlepiej.

Deal?
Are you man enough to hold the gun?

20
Testudos, chyba w każdym mieście przydałby się ktoś z Twoim podejściem. Jak bym był radnym, to miałbyś już zaklepaną posadę anty-akwizytora (anty-inkwizytora?) ;)

no dobra, koniec offtopa bo jeszcze nas jakiś pracownik ABW nakryje, kaczkami albo Donaldem poszczuje;)

21
Wars pisze:Oooo, przed poezją nie uciekasz? Ale przyznaj, że gęsią skórkę miewasz na widok tomiku niejakiego... HERBERTA!!!!!!!!!!! Zbladłaś, co? A ta straszliwa, wprawiająca w szczękodrżenie dzieci z podstawówki... ta, tfu...noblistka... SZYMBORSKA!!! Ha! Czy nie wywołuje u Ciebie przynajmniej nerwowego drgania lewej powieki?;)
Romantyków polskich lubię, Herberta w zasadzie też (głównie wcześniejsze utwory), ale Szymborska jak najbardziej wywołuje u mnie nerwowe drgania lewej powieki :)
,,Marzenia i rojenia tworzą z mej duszy milionerkę" z cyganerii Pucciniego

22
Clarie pisze:Herberta w zasadzie też (głównie wcześniejsze utwory), ale Szymborska jak najbardziej wywołuje u mnie nerwowe drgania lewej powieki :)

Przyznam, że u mnie podobnie;) Zwłaszcza jak pomyślę o jej działalności w "poczcie poetyckiej" i szyderczym glanowaniu "młodych niekoniecznie zdolnych ale pełnych wiary w swą muzę" autorów przez starszą panią która na pisaniu zjadła zęby (mądrości :P ).

Ale mimo to uważam, że tak gdzieś 1/3 jej wierszy jest co najmniej niezła, a czasem są genialne. Ja bym chciał, żeby 1/5 moich była niezła... A przed romantykami uciekam, no może oprócz Norwida, ale jak go czytam to obie powieki drgają, i spotniałe lico krwią nabiega, taki język trudny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”