możliwe jest, że w momencie podejmowania przez Ciebie decyzji tworzą się dwa Wszechświaty - jeden w którym powiedziałeś "tak", drugi, w którym powiedziałeś "nie".
Metafizyka
eeee nie bałdzo, nie zupełnie, nie.
Metafizyka <rozsiada się wygodnie w szezlongu, pozwalając rękom opadac>. Metafizyka(nazwa znaczy "to co poza fizyką") odnosi się do tego, co nie fizyczne(kto by na to wpadł?) a do tego co
duchowe. Problemy metafizyczne to problemy np. czy Bóg istnieje? jaka jest istota bytu? czym jest byt sam w sobie? i inne tego typu(dla mnie to zabawa w byty, niebyty i odbyty, nie lubię tego). Natomiast problem ze światami możliwymi(ciekawe, bo podobne sprawy rozpatruje się na logice) przy podejmowaniu decyzji jest problemem fizycznym(w obrębie fizyki kwantowej ale zawsze). Fajny eksperyment myślowy z kotem w pudełku pokazuje, że to wszystko z metafizyką ma mało wspólnego<jeśli ktoś o nim nie słyszał, mogę go przybliżyc, wystarczy napisac na pw>.
Dosyc offtopu <bije sama siebie po ręce>, zła Arri, bardzo zła.
Musiałam wyjaśnic tą kwestię

"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."
"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.