tompo79

1
Tak więc witam, Szanowną Brać, która uwielbia czytać i pisać literaturę spod znaku fantasy, fantastyki i horroru. Jestem mężczyzną; dla jednych za stary, dla drugich jeszcze gołowąs. Uwielbiam czytać wszelkie dzieła określane jako fantastyka, byle tylko stworzyła je ręka Polaka. Jakoś pisarze obcy mi nie podchodzą, co nie znaczy, że nie czytam, np. Tolkiena czy Pratchetta. Ale klimat polskich twórców bardziej do mnie przemawia.
Nie lubię fantasy, w których występują elfy, krasnoludy, ogry, magia, czarownicy i wróżki-chyba że to jakiś pastisz lub "nabijanka" z gatunku [takie moje określenie ;)].
Jestem historykiem z zawodu i zamiłowania, dlatego też kocham historie alternatywne, opowieści o zmianie dziejów, czy wizje świata innego, niż ten, w którym żyjemy. Sam też próbuję coś podobnego pisać, jak na razie z niezadowalającym skutkiem-raptem 7 czy 8 opowiadań. Głowa pełna jest pomysłów, ale jakoś brak czasami czasu, by usiąść i przelać na papier myśli. Dlatego zjawiłem się tutaj. Mam nadzieję, że poczytam kilkaset świetnych tekstów, a i może ktoś zapozna się z moimi tekstami ;) Może ktoś zwróci mi uwagę na to, jak pisać, co robię nie tak, a co się podoba...
Staram się, by moje teksty były prawdopodobne, tzn. chciałbym, aby po przeczytaniu tekstu Czytelnik się zastanowił, czy przypadkiem tak na serio nie było... ;)
Liczę na owocna współpracę oraz wymianę myśli i poglądów.
P.S. Lubię się też spierać, nawet gdy nie mam racji, ale to chyba nie ma większego znaczenia, nie? ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”