Przywitanie

1
Dobry Wieczór. Od kilku dni błądzę, szukając informacji na temat wydania książki. I trafiłem tutaj. Odnoszę wrażenie, że jesteście nieźle zorientowani w temacie. Chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń i wiedzy w tej mierze, gdyż ja niestety wiem bardzo niewiele. Może ktoś, będzie też w stanie coś mi indywidualnie doradzić. Mam nadzieję, że w niezbyt dalekiej przyszłości będę mógł się odwdzięczyć tym samym.
Napisałem coś troszkę nietypowego. Pierwotnie nie myślałem nawet o wydawaniu, co zresztą kładzie sie teraz cieniem na formie. Ma charakter - powiedzmy - popularnonaukowy. Jest to przedstawienie nowej i odkrywczej metody odczytania Biblii, głównie Starego Testamentu i tego, czego dzięki niej możemy się dowiedzieć. Aspekt beletrystyczno - narracyjny jest ograniczony. Przypomina Browna (nie pod względem literackim), Danikena (ale jest weryfikowalna i oparta na tekście Biblii traktowanym jako istniejący i bezdyskusyjny fakt) i Drosnina (całkowicie inna metoda i dotyczy przeszłości, a nie przyszłości). Podobieństwa są zresztą powierzchowne. Raczej niegruba; około 100 stron czcionką "13". To tak w skrócie. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie co z tym zrobić dalej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”