Avathar, witam

1
Wpawdzie zacząłem od fall-startu, ale jak ktoś powiedział: "Prawdziwych mężczyzn nie poznaje się po tym jak zaczynają(...)"

Niedawno skończyłem liceum i zacząłem studia. Z natury jestem samotnikiem, siedzę z boku. Nie lubię mówić ani o sobie ani o swoich uczuciach, bo mam wtedy wrażenie, że sprzedaję swoją tajemnicę, a odpowiadać z tego będę przed najwyższym sądem - własnym sumieniem. Może właśnie dlatego zacząłem trochę pisać, bo jakoś musiałem wyrażać sam siebie.

W życiu zgrywam racjonalistę, ale w głębi duszy jestem chyba romantykiem. Pozornie szukam logicznych i prostych odpowiedzi, a tak naprawdę lubię sobie utrudniać życie i konfrontować je z innymi opiniami.

Jeśli chodzi o literaturę to jestem raczej konserwatystą, siegąm raczej do autorów sprawdzonych, do których mam zaufanie. Jeśli nie spodobała mi się jedna książka danego autora, to raczej już do niego nie wrócę. A konkretnie to lubię powieści, kiedyś Verne i Tolkien, potem Dumas. Mam sentyment do rodzimych artytstów: Szczypiorski, Stasiuk, Libera, Herbert. Ciężko mi natomiast zaakceptować współczesną poezję, mam wrażenie, że jest odarta z wszelkiej głębi. Ale to tylko moje zdanie.

Dziękuję za cierpliwość.

4
Hail.
Bliscy sąsiedzi rzadko bywają przyjaciółmi.

Tylko ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia.

5
Cześć i czołem. Kłaniam się dołem. I te pe, i te de.

Pozdrawiam. :)
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”