Pawel, lat 24.
Studiowalem kolejno informatyke, fizyke i matematyke, aby ostatecznie zrezygnowac ze studiow, przynajmniej w takiej formie (w przyszlosci chcialbym pojsc na studia fotograficzne).
Powinienem tu chyba napisac cos o swoim doswiadczeniu pisarskim - nie mam jednak zadnego; moje przybycie tu zwiazane jest z checia prowadzenia bloga relacjonujacego moje podroze i wpewnym stopniu moje zycie.
Rozwijajac wątek podrozy - wrocilem wlasnie z podrozy autostopem do paryza z budzetem 5 euro, a w przyszlym tygodniu jade puszczac banki mydlane (o takie - http://www.banialuki.pl/img/foto2.jpg) z nadzieja, ze pozwoli mi to na uzbieranie pieniedzy na nowy aparat. Relacjami wlasnie z tego typu podrozy chcialbym wypelnic swego bloga.
Mam nadzieje, ze tyle wystarczy ; )
2
Cześć. Coś jest nie tak z linkiem, bo zamiast baniek zobaczyłam info, że plik nie istnieje. Jeżeli jesteś w pisaniu zupełnie zielony, to może być Ci trudno, bo większość osób tutaj jakieś tam doświadczenie, mniejsze czy większe, jednak ma. Zacznij może od bardzo uważnego czytania różnych wątków. Potem pytaj.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
3
Fascynuje mnie ten świat - zamierzam kiedyś czegoś takiego spróbować. Powiedz, proszę, jak przeżyłeś za 5 euro? Tak w kilku zdaniach.Rozwijajac wątek podrozy - wrocilem wlasnie z podrozy autostopem do paryza z budzetem 5 euro

Cześć i czołem, rozgość się, rozejrzyj.
Szacun i pozdro!
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"
4
5 euro wydalismy juz 1-go dnia. Czesto ludzie kupowali nam jedzenie, z wlasnej woli - gdy slyszeli, ze jedziemy stopem do paryza.Patren pisze:Fascynuje mnie ten świat - zamierzam kiedyś czegoś takiego spróbować. Powiedz, proszę, jak przeżyłeś za 5 euro? Tak w kilku zdaniach.Rozwijajac wątek podrozy - wrocilem wlasnie z podrozy autostopem do paryza z budzetem 5 euro
Cześć i czołem, rozgość się, rozejrzyj.
Szacun i pozdro!
W paryzu nie poznawalismy w sumie zadnych ludzi (jedynie pewnego dilera, ktory dal nam valium), wiec zbieralismy troche pieniedzy pytajac sie ludzi o "2 euro for ticket" - pieniadze wydawalismy w MC, co bylo wielkim bledem, bo w markecie za ta sama kwote zamiast jednego obiadu mozna kupic zarcie na 3 dni.
Oprocz tego mialem troche plynu do robienia ogromnych baniek mydlanych - jednak zarobilismy na nim zaledwie 10 euro.
Jesli chodzi o spanie - w paryzu rozbilismy sie z namiotem jakies 100m od wiezy eiffla, schowani w krzakach.
Wlasnie zakladam bloga na ktorym zamierzam zamiescic dokladna relacje, tam bedzie wiecej szczegolow ;p