Jak nie drzwiami, to oknem

1
Witam,
mam na imię Marta. Moja przygoda z książkami zaczęła się od Harry' ego Pottera ponad 10 lat temu. Potem na długo wciągnęły mnie mroczne historie Koontza, Kinga i Mastertona, ale wróciłam do magii i fantasy.
Zaglądałam przez oprawione okna do wykreowanych przez innych światów i chyba nic dziwnego, że w końcu zaczęłam tworzyć swoje. Najpierw tylko w głowie, opisując je sama dla siebie, potem przelewając wszystko na papier, żeby nie uleciało z wiatrem. Tak, stosunkowo niedawno, moje wypociny trafiły przed oczy kilku ważnych dla mnie panów, a potem w gęstą sieć internetu.
Piszę, bo kocham opowiadać. Jestem urodzoną gadułą, więc to po prostu taki skutek uboczny.
Oprócz zainteresowania książkami, lubię bawić się modeliną, szkicować, gotować i słuchać muzyki. No to chyba na razie tyle :)

Pozdrawiam
"Pisanie to czary, woda życia, jak każdy akt twórczy. Woda nic nie kosztuje. Pijcie zatem. Pijcie i nasyćcie pragnienie. "
Stephen King

3
Dobry wieczór!

Fanka Kinga, miło wiedzieć. ;)

Które z jego tytułów najbardziej Ci się podobały? Mi osobiście "Bezsenność". Aktualnie czytam "Desperacja".
"Są ślady ptasich lotów w niebie
I nic więcej;
Coś było, coś odeszło,
Pozostało coś."

4
Nie ma sprawy^^ Jeszcze od gadania może mnie będzie trzeba powstrzymywać. Zobaczymy. ;)

Mam słabość do "Miasteczka Salem", bo od tego zaczęłam moją przygodę z panem Kingiem. Bardzo lubię jego historie ze zbioru "Szkieletowa załoga". Zwłaszcza opowiadanie "Mgła", bo od małego wyobrażałam sobie dziwne stworki we mgle właśnie się błąkające. A po przeczytaniu "Jak pisać. Pamiętnik rzemieślnika" zaczęłam Kinga podziwiać.

Aktualnie odeszłam troszkę od mroczniejszych historii i grzebię między autorami fantasy. Przeżywam zafascynowanie seriami Jacka Piekary o inkwizytorze Mordimerze i Ilony Andrews o Kate Daniels.
"Pisanie to czary, woda życia, jak każdy akt twórczy. Woda nic nie kosztuje. Pijcie zatem. Pijcie i nasyćcie pragnienie. "
Stephen King

7
merdevsky pisze:
A po przeczytaniu "Jak pisać. Pamiętnik rzemieślnika" zaczęłam Kinga podziwiać.
A co jest w tej książce niezwykłego?
Hmmm niezwykłego? Zapewne nic :P Historia życia zwykłego człowieka z pasją, która go uratowała. Plus kilka rzeczy, które pewnie znajdują się w co drugim poradniku dla chcących pisać.
Stephen King
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”