co tu napisac... a tak, witam:)

1
Witam forumowiczow! Od jakiegos czsu przegladam to forum i postanowilam sie w koncu zapisac. Z zamilowania zajmuje sie teoria literatury, gdzies tam po drodze znalazlam sie na filologii romanskiej i angielskiej, a teraz jestem na magisterce z literatury srodkowo-europejskiej ze specjalizacja w literaturze polskiej. Troche wieczna studentka ze mnie, ale jakos mi to nie przeszkadza: robie to, co lubie:) Od 4 lat mieszkam we Francji, stad brak polskich znakow, za co najmocniej przepraszam. Zadarza mi sie popelniac akt pisaniny, na razie do przyslowiowej szuflady. Poza tym, cierpie na chroniczna lingwistyczna schizofrenie i ksiazkowa bezsennosc^^
misanthrope, par l'amour de l'humanité

2
Nous vous accueillerons avec grand plaisir :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

4
O słodka Francjo* ;)
Witaj...

*
Nie daj Bóg, aby [...] słodka Francja miała iść w pogardę! Raczej będę walił Durendalem (tu: klawiaturą, przyp. N.) co sił, [...]Ujrzycie brzeszczot (tu: tekst, przyp. N.)jego cały zakrwawiony. Zdrajcy poganie (tu: smtk, a liczba mnoga z powodu 69, przyp. N.) zebrali się na swoje nieszczęście. Przysięgam wam, wszyscy skazani są na śmierć.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

5
Cześć, Akiana!

Co pisujesz?

To jest mój 501. post! Yupi!
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

7
O jaka mila niespodzianka, zastanawialam sie wlasnie czy ktos odpowie na moje przywitanie.

@smtk69 Wiem, wiem, tylko moj niecny windows cos sie zbiesil, najpierw nie chcial w ogole wyswietlac polski znakow, a jak juz mi sie udalo rozwiazac ten problem, to przerzuca automatycznie klawiature no francuska... Prace trwaja! Potem jeszcze naucze sie bezwzrokowo pisac i wszystkie potrzebne ogonki beda na swoim miejscu^^

Co pisze? Probuje moich sil w fantastyce, powiedzmy, ze na razie doskonale warsztat literacki:) Jestem naprawde ciekawa waszych opinii (bo w przeciwienstwie do opinii przyjaciol wasze beda bardziej hmm... niezalezne), wiec jak tylko bede mogla to wrzuce cos na forum. Do tego czasu, przypuszczam, ze bedziemy mieli okazje troszke lepiej sie poznac w hyde parku i innych dzialach:)
misanthrope, par l'amour de l'humanité
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”