Kłaniam się

1
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Mam na imię Magda i wiekowo zbliżam się już do czterdziestki, chociaż trudno mi w to uwierzyć.
Pisaniem zajmuję się "od zawsze", jednak dopiero od jakiś czterech lat tak "na ostro". Kilka tygodni temu skończyłam pierwszą część mojej powieści z pogranicza fantasy i sf. W tej chwili jestem w trakcie korekty, szukania wydawcy i pisania części drugiej.
Ponieważ posiadam męża, 2 dzieci i pracę zawodową, pisać mogę tylko kosztem oglądania telewizji i spokojnego snu, co czasami bywa niebywale stresujące. Jedyne, co oprócz pisania zajmuje mi czas wolny to czytanie ksiażek, chociaż ostatnio stosik do przeczytania rozrósł się do 20 pozycji
Mam nadzieję, że tu, na forum, znajdę informacje, które pomogą mi w "rozkręceniu" kariery pisarskiej.
Pozdrawiam.

3
Po pierwsze: gratulacje z okazji ukończenia pierwszej powieści!
Rozumiem, że ostatnie słowo opiłaś szampanem i kąpielą z bąbelkami?
Po drugie: witam serdecznie :)
A po trzecie: jak tylko minie Twoja kwarantanna, wrzucaj jakiś fragment swojej powieści na forum, wszyscyśmy ciekawi co to i jakie to :)

Pozdrawiam
Cobyśmy tyle pisali, co o pisaniu piszemy.

4
Dziekuje. Napisanie ostatniego slowa, po dwoch i pol roku ciezkiej pracy, bylo faktycznie dziwnym uczuciem.
Z tym wrzucaniem fragmentow powiesci na forum to sama nie wiem. Dalam sobie wmowic, by za zadne skarby swiata tego nie robic, jesli planuje kiedys ja wydac. Wydawcy podobno nie lubia, gdy nawet niewielkie fragmenty znajduja sie w internecie.

Mam jednak kilka rzeczy, ktorymi chetnie sie z wami podziele (gdy juz moja kwarantanna przejdzie do historii) :)
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

5
Witaj, Magic!

Bardzo słusznie! To zły pomysł wstawiać fragmenty powieści. Lepiej pokaż coś innego :)

Co rozumiesz przez "na ostro"?
I widzę, że między czasem pisania "na ostro" i pisania powieści jest trochę różnicy, więc podejrzewam, że jest trochę tych "innych", które nam pokażesz :)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

6
Magic pisze:Mam na imię Magda i wiekowo zbliżam się już do czterdziestki
W takim razie niedługo będziesz już po właściwej stronie czterdziestki, gdzie człowiek ma więcej czasu i mądrości życiowej, a mniej musi aż tak zapieprzać ;-)

Witaj zatem i daj znać, jak idzie szukanie wydawcy. Przejrzyj forum - jest wątek "Biała lista wydawnictw"; wprawdzie wielu wpisów tam nie ma, ale może znajdziesz jakąś wskazówkę dla siebie?
Magic pisze:pisać mogę tylko kosztem oglądania telewizji i spokojnego snu
A tu gratuluję, bo widać, że masz rezerwy i jest skąd brać czas na pisanie ;-)

[ Dodano: Nie 18 Lis, 2012 ]
Magic pisze:Dalam sobie wmowic, by za zadne skarby swiata tego nie robic, jesli planuje kiedys ja wydac. Wydawcy podobno nie lubia, gdy nawet niewielkie fragmenty znajduja sie w internecie.
Myślę, że sporo w tym prawdy chyba...
Pozdrawiam
Maciej Ślużyński
Wydawnictwo Sumptibus
Oficyna wydawnicza RW2010
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”