witam was ludzie!

1
Cześć. Nazywam się Damian. Mieszkam w Opolu, za miesiąc z powodu redukcji w firmie udam się na bezrobocie i będę mógł pisać i pisać :) Lubie pisać. Często piszę nudne i banalne zdania dlatego muszę pisać żeby stać się lepszą osobą od tej którą byłem wczoraj i przedwczoraj.

2
Cześć.
Damiano pisze: Często piszę nudne i banalne zdania dlatego muszę pisać żeby stać się lepszą osobą od tej którą byłem wczoraj i przedwczoraj.
Zdanie takie sobie, ale motywacja fajna. Pisz.

Edit: rzuciłam okiem na Twój tekst. Te zdania są nie tyle banalne, co straszliwie ubabolone. Czy oprócz pisania również coś czytasz?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

4
W takim razie zacznij czytać WERYFIKATORIUM!!!!!

Ha, ładne mi reklama wyszła?

Pozdrowienia dla Miotacza Banałów!
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

Re: witam was ludzie!

5
Damiano pisze: Często piszę nudne i banalne zdania dlatego muszę pisać żeby stać się lepszą osobą od tej którą byłem wczoraj i przedwczoraj.
Zalecialo Mahatmą Ghandi :wink:

Witaj i baw sie dobrze

Re: witam was ludzie!

7
Damiano pisze:witam was ludzie
ciekawe powitanie ;-)

damiano?
no nic, zobaczymy, się rozgość.
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”