accueil

1
Witajcie! Od jakiegoś czasu postanowiłem pisać (nie spodziewane, prawda) i po żmudnych poszukiwaniach ciekawego forum, gdzie moja pasja mogłaby iść w dobrym kierunku znalazłem właśnie to. Mam 15 lat (Gimbus ;D) i po spróbowaniu wielu pomysłów na ciekawe hobby znalazłem wreszcie swoje "powołanie". Od dziecka lubiłem fantasy i przygodę, a jako młodziak byłem fanem serialu "Xena". Więc nie mogło się, też obejść bez literatury. Moją pierwszą, poważną powieścią był Harry Potter (nie jest to mój lider), Kościany przyjemniaczek i Cherub. Uważam, iż moja wyobraźnia jest "fantastyczna", lecz mój kunszt literacki ciągle pozostaje wiele do życzenia. Nie napisałem jeszcze żadnej dłużej powieści, ani opowiadania, jedynie kilka wyrywek z wymyślonych przez zemnie historii. Jak już pisałem najbardziej lubię fantasy i przygodę, jednak kiedy w moje ręce wpadnie ciekawa książka z gatunku grozy, dramatu lub psychologiczna z łatwym stylem pisowni i ciekawą fabuła wchłaniam ją niemal z taką samą zażartością. SF pewnie też lubię, jednak nie zetknąłem się jeszcze z pełnym odzwierciedleniem tego gatunku. Hyper Fantasy jest cudne, lecz na tej podstawie nie mogę ocenić SF, chociaż przyznam, iż spodobały mi się "dzienniki gwiazdowe" Lema. Przepraszam. że tak się rozpisałem i mimo, że korci, aby jeszcze coś dopisać uspokoję się. :>

2
Cześ, Reit.
Też lubię Lema.
Nie ukończyłam jeszcze gimnazjum. Ale kiedyś... ;)
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

3
Witaj, Reit!

"Xena" była fajna i Lem też :)
A jak "Herkules"?
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

6
Oglądało się i Herkulesa i Xene: Wojowniczą Księżniczkę ;) Pamietam jak w podstawówce był szał na karteczki do segregatorów z bohaterami tych seriali, to było coś :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”