Witajcie dobrzy ludzie!

1
Mam się przedstawić, tak? Co by tutaj... Jak to ciężko czasem coś o sobie opowiedzieć, kiedy przychodzi co do czego. Ale niech będzie. Coś tam wymyślę, żebyście mieli jakiś wgląd na tę moją osobę.
Wołają mnie Jaga i właściwie bardzo się z tego cieszę. Nie, żebym jakoś nie lubiła imienia nadanego mi przez rodziców, ale to chyba moja pierwsza ksywa, która jest w powszechnym użyciu. Dorobiłam się, po prawie dwudziestu trzech latach życia... No w momencie pisania tego tekstu, jeszcze dwudziestu dwóch. :)
Jako że tutaj o pisanie się wszystko rozchodzi, to ja i o pisaniu w moim przypadku opowiem. Piszę równie długo, co rysuję (no rysuję może trochę dłużej) jednak wrodzony strach przed krytyką powodował, że wszelkie moje prace leżą w przysłowiowej szufladzie i nigdy nie widziały światła dziennego, a przynajmniej te, które nie są postami na forach typu PBF. To jednak... zupełnie inna kwestia.
Zawsze marzyłam, że kiedyś coś wydam, że będę zarabiać na swojej pasji. Będę robiła w życiu to, co lubię najbardziej. Cóż, los jednak chciał, bym przez wzgląd na nieśmiałość, nie robiła w kierunku spełnienia marzeń nić. Dosłownie. Do dzisiaj. :D
Pomimo tego, ze piszę od naprawdę wielu lat, to bez konstruktywnej, porządnej krytyki nie posuwam się na przód. Z czasem oczywiście wyłapuję coraz więcej swoich błędów, ale przecież to nie to samo. Liczę więc na to, że wyciągnięcie do mnie pomocną łapkę i dzięki Wam stanę się lepsza w tym co tworzę, a przynajmniej na tyle, bym choć trochę była z siebie zadowolona.
Uch... To się rozpisałam, ale może ktoś wytrwa do końca mojego wywodu, skoro to forum dla ludzi którzy piszą i czytają ;)
Co jeszcze o mnie? Jestem zapalonym fantastą i w tych realiach piszę. Jestem także odtwórcą historycznym od ponad trzech lat. Dużą część swego życia poświęciłam RPG, stąd pewnie moje zamiłowanie do fantastyki. Dużo czytam, oglądam horrory i... to tyle. Chyba, że ktoś ma jakieś pytania. :)

Skoro już nic nie będę o sobie pisać, powiem tylko, że bardzo mi miło wstąpić w Wasze szeregi i mam nadzieję na to, że tutaj przełamie swoją nieśmiałość do ukazywania swoich prac światu.

Jeszcze raz witam Was serdecznie i pozdrawiam! :D

3
Witam! :D

To tak w ramach pierwszego przełamania zapraszam do pokazania swoich prac rysunkowych. Co i czym rysujesz? Tak się składa, że ostatnio o rysunkach też tu czasem rozmawiamy.

Wspominasz, że dużo czytasz - jakich autorów? Czy wzorujesz się na kimś w trakcie własnego pisania?

No i miło widzieć kolejnego zapaleńca RPG! W jakie systemy grałaś? :D

Jeszcze raz witam i powodzenia na WM!
A black secret in the shadows of ancient times
Forgotten knowledge the rocks now teach me
About the Trollking's war against a poisonous pig
The stone whispers, but it tells no lie.

5
Cześć Jaga :)
Ja także bardzo chętnie zobaczyłabym twoje prace, tym bardziej, że sama oprócz pisania zajmuję się rysowaniem i troszkę maluję.
Czy kiedy rysujesz, nawiązujesz jakoś do tego, o czym piszesz? Ilustrujesz swoje teksty, czy to dwie niezwiązane ze sobą pasje?
A co do nieśmiałości... Nie przejmuj się, naprawdę wiele osób z nią walczy. Ja także :D Chociaż w internecie chyba łatwiej idzie mi przełamywanie nieśmiałości, niż w realu. Najbardziej stresuje mnie zawsze czyjś wzrok. A ciebie?
Wybacz, że tak na wstępie zasypałam cię pytaniami. Czasem tak mam. Oczywiście, jeżeli cos jest twoja prywatną sprawą, nie musisz mi odpowiadać.
Graj tym, co masz. Próbuj i walcz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”