Cześć!

1
Mam na imię Kasia, przezwisko łasic prześladuje mnie od liceum ale nikt nie jest w stanie przypomnieć sobie, kto wymyślił dla mnie taką taką bzdurną ksywkę. Przyzwyczaiłam się i tak się Wam przedstawiam.

Zawitałam na forum, ponieważ chcę się trochę podszkolić w pisaniu. Uwagi tu zamieszczone, okazały się bardzo cenne. Teraz namiętnie przerabiam i udoskonalam napisane przeze mnie opowiadania. Mam nadzieję, ze wkrótce skończę przeróbki i przedstawię Wam którąś z moich prac.

Uwielbiam czytać. Mój mąż powiada, że nie wolno mi dawać książek do ręki, bo znikam i nie ma ze mnie wtedy żadnego pożytku. Muszę przyznać mu rację.

Moja ulubiona książka- "Worek kości" Kinga. Uwielbiam książki tego pana, zauroczyły mnie też opowieści o Wiedźminie. Chyba przez te niesamowicie barwne postacie. Są cudowne!

Na codzień pracuję w zakładzie krawieckim, po pracy użeram się z moją pięcioletnią córką, która robi tyle hałasu, co piątka zwyczajnych dzieci, kotem o imieniu Salem, który nieustannie próbuje skosztować wszystkich przedmiotów w mieszkaniu i mężem, który jest ucieleśnieniem chaosu.

Tyle o mnie. Serdecznie wszystkich witam!

2
Witam STARSZą koleżankę :P

żart oczywiście. Tutaj nikt nie ma wieku.

Powodzenia i pozdrawiam.
"Małymi kroczkami cała naprzód!!" - mój tata.

„Niech płynie, kto może pływać, kto zaś ciężki – niech tonie.” - Friedrich Schiller „Zbójcy”.

"Zapal świeczkę zamiast przeklinać ciemność." - Konfucjusz (chyba XD)

3
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

4
Witamy

Kinga też uwielbiam i Wiedźmina też. :) Nawet aktualnie czytam ponownie sagę.

A kot Salem to pod wpływem oczarowania 'Miasteczkiem Salem'? :)

Mamy też nadzieję, że znajdziesz tu wiele pożytecznych rad.

I czuj się jak u siebie.

I pozdrawiam. :)
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

5
hello ;]

Patren - kot Salem kojarzy mi sie z Sabriną ;]
Bliscy sąsiedzi rzadko bywają przyjaciółmi.

Tylko ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia.

Re: Cześć!

6
łasic pisze:
(...) Kinga. Uwielbiam książki tego pana, zauroczyły mnie też opowieści o Wiedźminie. Chyba przez te niesamowicie barwne postacie. Są cudowne!

:) No to widzę, że mamy podobny gust.

Witam i pozdrawiam!

8
Przyznam się, że w podstawówce oglądałam "Sabrinę" i już wtedy uparłam się, że jeśli kiedykolwiek będe miała kota, tak właśnie go nazwę- Salem. Ale czyż to nie jest idealne imię dla takiego wrednego stworzenia?

A "Miasteczko" przeczytałam niestety dużo później.

10
Przyjemność owszem, choć niemożliwie męcząca.

I pisać za bardzo nie ma jak ( albo w tle " Ulica sezamkowa" albo "mamo to, mamo tamto")
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”