Ktoś nowy chciałby się przedstawić...

1
Hej wam wszystkim. Mam 16 lat, pochodzę z małego miasta z woj. łódzkiego.

Pisaniem czegoś dłuższego zacząłem się interesować w wieku około 5 lat. Wtedy też napisałem moją pierwszą książkę :) Miała całe 60 stron, ale dziś brzmi ona dla mnie głupio i dziecinnie. Stopniowo nabierałem trochę wprawy, w końcu moje małe książki zaczynały przekraczać 100 stron w Wordzie. Piszę głównie książki science fiction, ale czasem, gdy chwycę za pióro/klawiaturę, spod ręki wychodzą mi książki od dramatów wojennych aż po horrory i powieści romantyczne. Raz na jakiś czas lubię też napisać sobie jakąś lekką komedię, dla odstresowania. Ostatnio wziąłem się za projekt około 200 stronicowej książki przygodowej, ukończyłem już 3/4 pracy.

Jednak nie będę gadał o samych książkach. Mam dosyć trudny charakter - nie będę kłamał, że jest inaczej. Nie zawsze jestem uprzejmy dla ludzi, bo strasznie mnie oni denerwują, ale staram się nad tym panować. Nie cierpię autorytetów i ich wcale nie uznaję. Nie wiem, czy mnie po tym wykopiecie, czy nie, ale przyznaję że jestem ateistą. Toleruję jednak ludzi wierzących - nie obchodzi mnie ich religia, liczy się tylko to, jacy są wobec innych. Dwie litery S w moim nicku wcale nie oznaczają zamiłowania do nazizmu, to po prostu skrót mojego nazwiska - są w nim dwie litery S. Ale jak już wcześniej napisałem - toleruję wszystkich ludzi, od antysemitów i neonazistów aż po Żydów, Cyganów i muzułmanów, itp.

Myślę, że to na razie tyle. Nie mam się co rozpisywać, bo podejrzewam, że już sporo osób znudziło się tą lekturą... Po prostu mam skłonności do pisania dłuższych wypracowań.

A więc to tyle.
Serdecznie wam radzę nie zadzierać ze mną ^^

2
Cześć, to nie jest forum religijne. Nikt za sam ateizm nie potępi, szybciej za głupotę i/lub łamanie regulaminu. :)

Jak napiszesz i minie Ci kwarantanna, pochwal się swoją twórczością pisarską. :)

Ps: na koniec anegdota. Gadam z autorem pewnego bloga, który deklaruje się, jako głęboko obojętny w sprawach wiary. Pytam go, czy jego obojętność ma charakter a) "mówię wam: jestem obojętny!!!!", czy też b) moja obojętność jest taka sama, jak względem przydrożnego kamienia, którego nawet nie zauważasz, gdy idziesz do pracy. Odpowiada mi, że nie zamierza dookreślać swojej obojętności. To odsyła do pewnego problemu, który warto przemyśleć (moim zdaniem). Nie musisz się nim zajmować w tym wątku. Baw się dobrze.

3
SS pisze:Miała całe 60 stron, ale dziś brzmi ona dla mnie głupio i dziecinnie
Dla mnie moje pierwsze książki brzmią identycznie. Myślę, że każdy z nas ma tak samo :D

Witamy!
„Przekupić można każdego. Tyle, że jedni cenią się bardziej, drudzy zaś mniej.”

4
Na drzwiach moich teściów wisiała wizytówka SS YYYY(to nazwisko), więc rozumiem Twoje SS. Przyznasz jednak, że kojarzy się jednoznacznie. Może wstaw jakąś samogłoskę. Może być z Twojego nazwiska.

Zapraszamy.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

5
Witaj,

Czuj się swobodnie. Po trzydziestu dniach pokażesz nam coś ze swojej twórczości.
Humanozerca pisze:Jak napiszesz i minie Ci kwarantanna
Raczej odwrotnie.

Pozdrowienia,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”