Hej ^^

1
Jestem nowa, więc tu piszę ;P. Imię Paulina, ale wolę Sakura ^^, wiek 22. Pisanie jest moim hobby, pasją, życiem :D. Marzeniem moim jest wydać powieść, o czym pewnie marzy większość piszących ^^. Pozdrawiam ;)
大器晩成

"Wielkie talenty dojrzewają powoli"

2
Ja nie marzę o wydaniu powieści. Witam jednak Cię straszliwie z nadzieją, iż Wery będzie stroną, którą będziesz uruchamiała jako pierwszą, rozpoczynając dzień z komputerem i siecią. :)
Kan pozdrawia.
"Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię." - Jonathan Carroll

4
Hej, witam cię, choć i ja nie marze o wydaniu czegokolwiek :)
Spoglądam na imię, które budzi sentyment. Zainteresowana jesteś Japonią, czy z czegoś innego się wywodzi?

Sakura, imię to niczym przepiękny kwiat.
Białoróżowy niczym dama, która spogląda na swój mały świat.
Widzi jak wojownik nadchodzi, lecz to nie jej pani ani sługa.
Oto katana czasu opada, a po pięknie pani zostaje tylko smuga.
-Może jak będę dużym chłopcem, ludzie będą mnie prosić o pomoc.
-Albo żebyś się przesunął.

5
Do Lady Kier - nie do końca z Naruto, ale też oglądałam :D

Do Thug - tak, zainteresowana jestem Japonią, uczę się też japońskiego ^^, jednak sakura to jedna z wielu rzeczy, za które kocham ten kraj ;)
大器晩成

6
Ooo, Na jakim jesteś poziomie w ich języku?
Wiesz, to mnie trochę dziwi, że artystka, która powinna tworzyć rzeczy wieczne, nazywa się od przemijania (piękna)/ulotności (bo to znaczy to imię, prawda?)
W sumie nie jestem pewny czy to to znaczy. Dla mnie Japonia to tylko ciekawostka, więc liczę, że jak co, to mnie poprawisz :)

7
Do Thug - niedługo zaczynam trzeci rok, więc powoli wchodzę na poziom zaawansowany ^^
Może wybrałam to imię dlatego, że właśnie jestem artystką, haha :D. Tak, sakura to przemijalność, ulotność, ale i piękno życia (często odzywa się we mnie samuraj, haha :D). Chcę tworzyć coś, co daje radość nie tylko mnie, ale i innym ^^. Mam nadzieję, że rozwiałam twoje wątpliwości ;)
大器晩成

8
I zaspokoiłaś ciekawość :)
Ale, ale. Nie zdradziłaś co piszesz, jakie klimaty? Czyżby i tu przesiąknęły zainteresowania? Czy poza pisaniem powieści, jest coś jeszcze co cię ciągnie w świat słowa? Np: Poezja? Haiku? :)

Przyznam, że jestem ciekaw, czy nam coś pokarzesz po kwarantannie. Choć kobietą w której budzi się droga wojownika, zsyła na mnie lekki niepokój, zwłaszcza gdy ma w ręce ostrze (słowa) :)

9
Do Thug - ogólnie piszę w klimatach fantasy i akcji ^^. Niekiedy i przesiąkają moje zainteresowania, niektóre nawet tak bardzo, że wszystko rozgrywa się w Japonii :D. Kiedyś pisałam trochę poezję, ale lepiej się czuję w prozie ;). Haiku wbrew pozorom jest trudne, więc tego nie próbowałam. Możliwe, że kiedyś spróbuję :D.
Myślę, że jako pierwsze chciałabym pokazać właśnie opowiadanie z akcją rozgrywającą się w Japonii ^^. Od jakiegoś czasu mam pomysł, teraz trzeba tylko napisać :). No przyznam, że mój styl pisania jest dość swobodny, więc też można go nazwać niebezpiecznym :D.
大器晩成

10
"Haiku wbrew pozorom jest trudne". Ależ ja nigdy nie twierdziłem, że jest proste :) Zresztą, łatwe piękno jest ułudne. To te stworzone w poczcie czoła, jest, przynajmniej w naszych własnych oczach, wieczne. :)

Z niecierpliwością będę czekać na to, co nam ofiarujesz, choć ja jestem tylko szarym człowieczkiem i poprawiać ewentualnych błędów, a te zdarzają się i najlepszym, nie zdołam.
Hmm Japonia jako miejsce akcji. Ja jak już tam zaglądam, to do Osaki. Nigdy tam nie byłem, a zawsze mam wrażenie, że jest to doskonale znane mi miejsce. :)
Dziękuje za zaspokojenie mojej ciekawości :) No nic, ganbatte Sakura-san.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”