Witam

1
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Zarejestrowałem się na weryfikatorium, ponieważ chciałbym dać do przeanalizowania książkę, którą piszemy wraz z moim kolegą.

Mam na imię Tomek. W sierpniu skończyłem 18 lat. Chodzę do technikum logistycznego i uczę się mojego przyszłego zawodu, przynajmniej tak sądzę.
Interesuje się grami komputerowymi, filmem i książką, można jeszcze dorzucić muzykę, ale to mniej.
Lubie czytać książki sensacyjne, horrory, kryminalne oaz thillery. Jedną z moich ulubionych pozycji jest książka pt."Ludzie z Bagien" Edwarda Lee.
O mnie to chyba tyle, ale jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem.

Mam nadzieję, że znajdę na tej stronie wszystko co będzie mi potrzebne do stworzenia porządnej książki, która przyciągnie uwagę czytelników.

Trzymajcie się ciepło, cześć.

2
Witaj na forum. :)

Mam nadzieję, że uda wam się skończyć książkę. Jeśli nie znajdziesz tu wszystkiego czego potrzebujesz do jej napisania, to z pewnością znajdziesz ludzi którzy wskażą gdzie szukać. Można spytać jaki gatunek?
Chodzę do technikum logistycznego i uczę się mojego przyszłego zawodu, przynajmniej tak sądzę.
Też tak sądziłem chodząc do technikum. Niestety guzik z tego wyszło.
„Czytelnik żyje tysiącem żyć zanim umrze. Ten zaś, kto nie czyta – tylko jednym.”
- George R. R. Martin

3
To znaczy zaczynaliśmy pisać już 2 książki, ale żadnej nie skończyliśmy. Obecnie pracujemy nad książką w formie serialu, ale też nie wiemy czy to dobry trop. Gatunek to sensacja, kryminał. Jeden odcinek tej książki jest na forum w hyde parku. rugi jest w trakcie powstawania, ale nie jesteśmy do końca pewni czy to jest dobre. Jeszcze musimy zmienić opis, bo nie zachęca czytelników. :)
http://weryfikatorium.pl/forum/viewtopic.php?t=15547

4
Może warto spróbować krótszej formy? Choćby tylko dla wprawy. Dobrze jest czasem coś skończyć :) , wtedy można zobaczyć gdzie popełnia się błędy i wyciągnąć wnioski na przyszłość.
„Czytelnik żyje tysiącem żyć zanim umrze. Ten zaś, kto nie czyta – tylko jednym.”
- George R. R. Martin

5
Dzięki za pomoc i wsparcie. Właśnie próbujemy i dltego przerzuciliśmy się na krótszą formę, czyli tą książkę odcinkową, ale czy nam wychodzi to nie wiem. W poniedziałek dodaliśmy drugi odcinek. Jak możesz i dasz rade to przeczytaj i powiedz czy daje rade czy totalny syf. :D
Dzięki za opinie.

6
Witaj, witaj. Pierwszy raz spotykam się z takim... pomysłem. W każdym razie, przeczytam. Oczywiście, jak znajdę czas, z czym licho. Głucho. Nędznie. Jednym słowem bida z nędzą :D
Wytrwałości :]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”