Początek nowej drogi

1
Dzień dobry!

Zalogowanie się na forum to dla mnie wielki początek nowej drogi. Drogi związanej z literaturą, której potrzebuję w życiu jak powietrza, ale dopiero zaczynam sobie to uświadamiać.

Pisanie nigdy nie sprawiało mi większych problemów, ale też nigdy nie traktowałam go jako potencjalnego sposobu na życie. Po skończeniu szkoły miałam też dłuższą przerwę z literaturą w ogóle, nie czytałam nawet ulubionych książek, choć dziś dziwię się sama sobie.

Jakiś czas temu przypadek sprawił, że wróciłam do pisania. Były to wtedy ledwie krótkie teksty użytkowe i artykuły do niezbyt poczytnego pisma, ale przypomniały mi, jak wielką przyjemność sprawia mi obcowanie z literaturą. Zaczęłam zdawać sobie sprawę z tego, że jest to część mnie.

Wróciłam do czytania. Najwięcej radości sprawiają mi literatura XIX-wieczna i iberoamerykańska. Próbuję też w pewnym sensie nowości dla mnie – pisania. Ale po kilku próbach zdałam sobie sprawę, jak bardzo dla skutecznego rozwoju potrzeba opinii uzdolnionych ludzi, którzy znają się na rzeczy. Stąd decyzja o zalogowaniu na forum. Mam nadzieję chłonąć atmosferę tego miejsca i znaleźć tu motywację i krytykę, tak potrzebną przy stawianiu pierwszych kroków.

W każdym razie bardzo miło mi tu gościć i ciepło witam :)

2
Cześć. I powodzenia na nowej drodze. :-) Fajnie ją znaleźć, prawda?
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

4
Po skończeniu szkoły miałam też dłuższą przerwę z literaturą w ogóle, nie czytałam nawet ulubionych książek, choć dziś dziwię się sama sobie.
Pozytywne. Ja prawie nie czytałem (no może po kilka pozycji) przez dwadzieścia lat i jakoś się temu nie dziwię. Widocznie życie inny scenariusz miało przygotowany.

5
ithilhin pisze:Cześć. I powodzenia na nowej drodze. :-) Fajnie ją znaleźć, prawda?
Dziękuję! fajnie, to prawda :)

Natasza pisze:córę marnotrawną ;)
:D nigdy tak o tym nie myślałam, ale chyba masz rację ;]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”