Witajcie

1
Cześć wszystkim!

Coś o sobie? Lubuję się w odkrywaniu książek i muzyki szerzej nie znanych (nie, nie jestem hipsterem), mam problemy z samodyscypliną i wysoko cenię sobie swój czas przy przysłowiowej herbacie, z dala od społeczeństwa. Czytuję wszystko co mi wpadnie w ręce, ale w głowie siedzi mi głównie fantastyka, tudzież science-fiction (z naciskiem na "science"). Dołączam do Waszej społeczności przede wszystkim ze względu na potrzebę kontaktu z innymi "piszącymi" oraz chęć złapania nieco obiektywnej krytyki.

2
Serwus :D
adamsky pisze:głównie fantastyka, tudzież science-fiction
Ależ sf to JEST fantastyka ;) Słowo "tudzież" znaczy tyle co "oraz".
Ja też mam słabość do sf, jakich autorów cenisz?
Dołączam do Waszej społeczności przede wszystkim ze względu na potrzebę kontaktu z innymi "piszącymi" oraz chęć złapania nieco obiektywnej krytyki.
Jak większość :)

Witaj raz jeszcze!

3
Starquiliniusem pisze:adamsky napisał/a:
głównie fantastyka, tudzież science-fiction

Ależ sf to JEST fantastyka Słowo "tudzież" znaczy tyle co "oraz".
Tak to jest jak się zacznie ciąć i przestawiać w środku pisania; taki niechluj ze mnie, że nawet nie przeczytałem sobie tego co napisałem :P oczywiście masz rację
Starquiliniusem pisze:jakich autorów cenisz?
Pomijając klasyków swojego stylu pokroju Lema, intryguje mnie perspektywa połączenia socjologicznego soft sf w stylu Zajdla z takim twardym, naukowym jakie pisywał Arthur Clarke. Nie jestem w stanie niczego takiego znaleźć, więc prześladującą mnie wizję staram się konstruować na własną rękę :P
I would like to die on Mars, just not on impact.
Elon Musk

7
szczepantrzeszc pisze:Jak bardzo przysłowiowej?
"Na każdą chorobę inne lekarstwo, a herbata jest lekarstwem na każdą chorobę."
przysłowie (podobno) chińskie :P
I would like to die on Mars, just not on impact.
Elon Musk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”