Witam wszystkich.
Piszę długie opowiadanie / powieść science-fiction. Zastanawiam się czy jest dobre. Jestem gotowa na krytykę.
Interesuję się teoriami i odkryciami naukowymi z przełomu XIX i XX wieku.
pozdrawiam
4
Pomieszanie teorii eteru z XIX wieku (przed doświadczeniem Michelsona-Morleya) z ciemną materią i ciemną energią. Wszechświaty równolegle wg koncepcji Everetta. Skazy w czasoprzestrzeni (wzorowane na moście Einteina-Rosena). To tak w skrócie 
Staram się, żeby pod względem "science" miało to sens, a nie było to kompletne mumbo jumbo.

Staram się, żeby pod względem "science" miało to sens, a nie było to kompletne mumbo jumbo.
10
Aether pisze:Trzeba zajrzeć śmierci w oczy, prawda?

To prawda, przeczytanie złej książki odkompleksia. Ale tylko na chwilę. Potem sięgasz po kolejną książkę któregoś ze swoich ulubionych pisarzy i... czar pryskaPoza tym jest tylu złych pisarzy, których jednak wydają, że można się czasem naprawdę dowartościować

11
Oj, naprawdę... Przecież nie jest tu tak strasznie. Chyba...BlankLibrofilia pisze:Podziwiam Was, ja się chyba nigdy nie odważę czegokolwiek tu wrzucić, nawet jak już będzie w 100% dopieszczone :wink:

Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
13
Takie tam... fantastyka historyczna w I połowie XX wieku. :wink: Zatem Twoje odkrycia z przełomu wieków są memu gustowi dosyć bliskie. Tylko że...
Bo to:
Mam nadzieję, że opiszesz to w sposób, który trafi "do prostego człowieka", bo ścisłowiec ze mnie żadenAether pisze:Staram się, żeby pod względem "science" miało to sens, a nie było to kompletne mumbo jumbo.

Bo to:
Brzmi bardzo interesująco, ale dla mnie jednak jak czarna magia ;DPomieszanie teorii eteru z XIX wieku (przed doświadczeniem Michelsona-Morleya) z ciemną materią i ciemną energią. Wszechświaty równolegle wg koncepcji Everetta. Skazy w czasoprzestrzeni (wzorowane na moście Einteina-Rosena).