Nie chcę się chwalić ani swoją płcią ani też wiekiem bo od dłuższego czasu bywam w internecie i wiem jak ogromny ma to wpływ na późniejsze postrzeganie prac danego autora. Przyjmijmy zatem, że jestem człowiekiem - chyba, że podanie imienia i wieku jest wymagane, wtedy prawdopodobnie się objawię.
Piszę od kiedy nauczyłem się czytać, dopóki nie posiadłem umiejętności stawiania literek układałem wszelakie opowieści i poezje w głowie, potem, mniej więcej od pierwszej klasy podstawówki piszę i nic nie zapowiada żeby miało się to zmienić - to nieodłączna część mojego życia, bez tego nie wiedziałbym kim jestem. Zajmuję się głównie poezją, moi mistrzowie to Barańczak, Baczyński, Nowak, Staff i wielu wielu innych, ostatnio jednak coraz bardziej rozwija się u mnie proza (od przypowieściowego zawsze jakoś uprawiana). Z prozy lubię czytać wszystko, co jest dobrze napisane, niestety coraz częściej na półkach w księgarni pojawiają się utwory wydane własnym nakładem, pozbawione co najmniej przyzwoitego stylu.
Ulubione książki - Mistrz i Małgorzata Bułhakowa, W księżycową jasną noc Whartona, Dom na rzeką Moskwą Trifonowa, obecnie (przekonując się powoli do literatury fantastycznej) jestem na ostatniej istniejącej na razie części Pieśni Lodu i Ognia Martina.
Zajmuję się też amatorsko tłumaczeniami, głównie z języka rosyjskiego i angielskiego, choć marzy mi się Baudelaire na żywo. W życiu forum chcę uczestniczyć nie tylko poprzez pisanie tekstów, ale również poprzez komentowanie tych już zamieszczonych.
Jeśli dobrze rozumiem, pierwszy tekst mogę opublikować po 30 dniach od rejestracji, a następne dodawać najczęściej co dwa tygodnie?
Pozdrawiam!
Witam wszystkich!
1Co noc przychodził do mnie przed laty twój Popiel
pomieszany z Sindbadem pół-król pół-padyszach
pomieszany z Sindbadem pół-król pół-padyszach