Witam

1
Cześć.
Mam na imię Piotr. Lat 17. Cóż mogę rzecz, piszę od roku. Jestem zagorzałym fanem sagi ,,Pieśni Lodu i Ognia". Doceniam również naszego rodzimego ,,Wiedźmina". W ostatnim czasie delektuję się z książkami Stephena Kinga np. ,,Cmętarz zwieżąt". Cudowna!
Jestem na biol-chemie. Biologia jest moją miłością, chemia mniej, ale też.
Marzą mi się jakieś medyczne studia. Hmm.. może ratownictwo medyczne. Czas pokażę, a matura wszystkich równo osądzi.
Od jakiegoś czasu kreuję swój własny książkowy świat. Mam już 40 stron, ale niestety kuleję z opisami i mam nadzieję, że jest wkrótce uda mi się wyrobić w zgrabnym opisie.

Darz Bór!

2
,,Cmętarz zwieżąt" to to samo co "Smętarzysko dla zwierzaków"?

cześć.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

4
Jeśli chodzi o Kinga, to poczytałem trochę i według mnie najlepsze książki to "Sklepik z Marzeniami" i "Martwa Strefa" (inny tytuł brzmi "Strefa Śmierci")

6
Jeśli o Kinga chodzi, polecam "Jak pisać. Pamiętnik rzemieślnika" przede wszystkim :D

Witaj!
"Och, jak zawiłą sieć ci tkają, którzy nowe słowo stworzyć się starają!"
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis

7
Zobaczymy, czy będziesz miał podobne wrażenia po Sklepiku, jak ja: tak do połowy czytało mi się dosyć ciężko, za to potem doleciałem bez przystanków do końca, mimo iż była już późna noc ;P. Natomiast "Martwa Strefa" jest moim zdaniem lepsza i pomijając "Mroczną Wieżę" - bo to zupełnie coś innego - to chyba najlepsza książka Kinga.
Przez przypis dotyczący Pamiętnika Rzemieślnika, zamieszczony w przedmowie "Rolanda", od nowa zachciało mi się pisać :). Pomijając trafne uwagi odnośnie samego pisania, jest jeszcze świetna część autobiograficzna, gdzie widać, jak dobrym pisarzem jest King: chciałbym umieć w tak ciekawy sposób opisać wizytę u lekarza :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”