Nowa się kłania

1
Dzień dobry. Właśnie się zarejestrowałam. Dotychczas napisałam kilka opowiadań, z których jedno zostało uznane za nadające się do druku przez zawodową pisarkę i krytyka (niestety, nic z tego nie wynikło), pozostałymi tylko rodzina i paru znajomych miało okazję się zachwycać. Poza tym mam hobby polegające na pisaniu polskich tekstów do melodii zagranicznych przebojów. Czasem są to wierne przekłady, czasem mniej wierne, raz napisałam zupełnie nowy tekst do znanej melodii. Skończyłam ekonomię, na chleb i masło zarabiam tłumaczeniami (nie literackimi). Jeżeli chcecie wiedzieć coś jeszcze na mój temat, proszę pytać (acz nie gwarantuję, że na każde pytanie odpowiem :wink:). Pozwolicie, że na razie będę siedzieć cichutko w kąciku i słuchać rozmów starszych (stażem).
Andare avanti senza voltarsi mai.

2
Pozwolimy ;) Ale oczywiście byłoby nam przemiło, gdybyś się do rozmów włączyła, a zwłaszcza do ocen tekstów. Sądząc po tym, co piszesz, możesz dołożyć do różnych wątków sporo ciekawych spostrzeżeń.
Gorąco zachęcam i witam na Weryfikatorium :)

A z pytań: co piszesz? Opowiadania w jakich klimatach?
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

3
Dziękuję za miłe przyjęcie. Piszę głównie kryminałki, najczęściej z siatkówką w tle (kocham siatę, kibicuję Czarnym Radom). Zdarzyło mi się też coś w rodzaju moralitetu, też na temat siatki. Jeżeli będę mogła w czymkolwiek pomóc moimi uwagami, to bardzo chętnie, rzecz jasna.

4
Serdecznie witamy.

Mam nadzieję, że po dwutygodniowej karencji pokażesz nam próbkę sojej twórczości nad którą będziemy pastwić się w Tuwrzuciu :)

Wszystkiego dobrego życzę.
Pozdrawiam!

5
Serdeczne dzień dobry :)

slavec2723 pisze: Mam nadzieję, że po dwutygodniowej karencji pokażesz nam próbkę swojej twórczości nad którą będziemy pastwić się w Tuwrzuciu :)
!
30-dniowej.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

6
slavec2723 pisze:Serdecznie witamy.

Mam nadzieję, że po dwutygodniowej karencji pokażesz nam próbkę sojej twórczości nad którą będziemy pastwić się w Tuwrzuciu :)

Wszystkiego dobrego życzę.
Pozdrawiam!
Bardzo chętnie. Przy okazji: czy na zadawanie pytań też jest jakaś karencja? Życzenia i pozdrowienia niniejszym odwzajemniam :).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”