Witam

1
Znalazłam to forum już jakiś czas temu, ale dopiero dzisiaj zdecydowałam się dołączyć. Pisarstwem zajmuję się z zamiłowania od 20 lat, w zasadzie odkąd nauczyłam się pisać, ale jak dotąd bez sukcesów. Z wielu tysięcy godzin spędzonych na stukanie w klawiaturę (a wcześniej nawet w klawisze maszyny do pisania) powstało kilka tysięcy stron, ale w efekcie, żadna nie przeszła przez gęste sito samokrytyki i nie ujrzała światła dziennego.

Już miałam porzucić swoje wielkie marzenie o napisaniu książki, kiedy rok temu, zupełnym przypadkiem znalazłam w sieci "Poradnik pisania" i zrozumiałam, że może po prostu źle się do tego zabierałam. Spróbowałam jeszcze raz i w efekcie kończę właśnie "redakcję" 3 tomowego dzieła o tematyce postapokaliptycznej.

Być może ta książka podzieliłaby losy poprzednich, ale znajoma mi osoba po przeczytaniu fragmentu zachwyciła się i namawia mnie, bym jednak oddała to, co piszę w ręce ewentualnych czytelników. Opinia jednej osoby to za mało, stąd też szukam kogoś, kto przeczytałby ów fragment i podzielił się ze mną uwagami, czy warto trawić godziny na stukanie w klawiaturę, czy może lepiej wyjść na słońce, a pisanie zostawić tym, którzy to potrafią.

A co do mojej skromnej osoby: mam 30 lat, jakiś czas pracowałam jako nauczycielka, ale to już raczej rozdział zamknięty w moim życiu. Kocham powieści sensacyjne, zwłaszcza Harlana Cobena, ale też fantastykę (Sapkowski, Martin - "Saga lodu i ognia"). A jeśli akurat nie piszę, to oglądam seriale.

No, tyle. Mam nadzieję, że nie zanudziłam.
Wiem niewiele, lecz powiem co wiem,
Choć nie będzie to pewnie myśl złota,
Najpiękniejszą muzyką przed snem,
Jest mruczenie szczęśliwego kota.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”