Dobrý den,
na drzwiach pisało "Otwarte" to pomyślałem, że wpadnę. Nie powiem troszkę skrzypią i ciężko się otwierają, w środku jest wyjątkowo jaskrawo oraz dodatkowo trzeba złożyć formularz powitaniowy, ale zależność pomiędzy czytaniem aktualnie powieści Andrzeja Pilipiuka, a zaobserwowaniem przez okno tutaj ów persony okazała się zbyt silna.
Imienia nie zdradzę. Lat mam tyle, ile godzin prześpię w nocy. W czasie wolnym czytam książki(no shiet!), oglądam filmy, muzykuje się przy internetach, albo spędzam czas w doborowym towarzystwie mojego humanoidalnego kotka.
Wypadało by napisać coś pisaniu, oraz jak wymagają zasady savoir vivre wspomnieć o przynajmniej jednej cesze mojego charakteru. Pozwolę sobie na połączenie obu wątków.
Nie piszę, bo mam lenia.
A jeżeli nadejdzie dzień w którym się za to zabiorę i poprzez mój pot oraz łzy sfinalizuję moją prozę w coś na tyle epickiego, że w nagrodę po śmierci zaczeka na mnie 72 książek-dziewic na pewno pierwszą osobą, która ją przeczyta będzie mój "idealny czytelnik"(kłaniam się nisko panie King). Potraktujcie, więc mój pobyt na forum jako rozrywkowo-konsumpcyjny.
Pozwoliłem sobie również na niecodzienny tytuł. Ostatnio strasznie smarkam, mam nadzieję, że was to nie speszy.
Re: Chusteczki higieniczne
4ładny całkiem ten Twój powitalny obrazek ze skrzypiącymi drzwiami i widokiem w oknieSymfaxim pisze:zależność pomiędzy czytaniem aktualnie powieści Andrzeja Pilipiuka, a zaobserwowaniem przez okno tutaj ów persony okazała się zbyt silna.

tylko powiedzcie mi, literacka społeczności, dlaczego ach dlaczego tyle osób dziś nie wie, że zaimek "ów" może mieć rodzaj męski, żeński i niejaki, a co gorsza odmienia się przez przypadki?..
5A jak już się czepiamy, to "było napisane", nie "pisało", khy khy khy :wink:Rajla pisze:tylko powiedzcie mi, literacka społeczności, dlaczego ach dlaczego tyle osób dziś nie wie, że zaimek "ów" może mieć rodzaj męski, żeński i niejaki, a co gorsza odmienia się przez przypadki?..
"Och, jak zawiłą sieć ci tkają, którzy nowe słowo stworzyć się starają!"
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis
7
Przyznam, że nieraz już myślałem czy by komentować wiadomości w powitaniach, pod względem poprawności językowej 
Witaj na forum.

Witaj na forum.
8z mojej strony nic osobistego, czepiać się nie miałam zamiaru, ale z tym nieodmienianym "ów" spotkałam się już wielokrotnie: i w necie, i w pracach kolegów na studiach... musiałam w końcu wyrazić zdumienie owym zjawiskiemImmo pisze: A jak już się czepiamy, to "było napisane", nie "pisało", khy khy khy :wink:

a sama też ładnie napisałam, rodzaj "niejaki"

rodzaj męski, żeński i niejaki
9
W takim razie możesz od tych osób odjąć jedną - zostałem oświecony! Szczerze przyznaje, że musiałem się chwilkę nad tym zastanowićRajla pisze:tylko powiedzcie mi, literacka społeczności, dlaczego ach dlaczego tyle osób dziś nie wie, że zaimek "ów" może mieć rodzaj męski, żeński i niejaki, a co gorsza odmienia się przez przypadki?..

Dziękuje za powitania! Troszkę późno, ale... studia, studia, studia ;x