Cześć, jestem Michał. Mam 20 lat.
Ciężko określić, czym dokładnie się interesuję, bo nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Jeśli coś mnie pociąga, chcę dowiedzieć się więcej. W gruncie rzeczy lubię historię (choć w szkole nigdy nie lubiłem tego przedmiotu), bez sztywnych okresów, epok itp. Jak większość lubię wiedzieć, co dzieje się w kraju, w polityce. Jednakże nie opieram się na jednej gazecie (telewizji nie oglądam). Sport bardziej lubię uprawiać niż oglądać. Filmy oglądam rzadko, a jeśli o muzykę chodzi, to ulubionego zespołu również nie wymienię. Lubię niektóre piosenki, cenię je, oceniam, ale unikam sztywnych ram. Trochę zainteresowań mam i cieszę się nimi.
Najważniejsze na tym forum - czytam książki - z różną częstotliwością. Jakie książki? Jakiś czas temu tykałem głównie poezje i dramaty, z czasem przerzuciłem się na prozę. Nie odpowiem, która książka zalicza się do moich ulubionych, po prostu nie potrafię. A z jakim skutkiem czytam te książki i czy się przydają? Nie wiem.
Co robię na forum?
Marzę o karierze pisarza, chce pić piwo w barach i znajdować tam inspiracje do filozoficznych wywodów. Chcę ująć mój obraz świata w ramach powieści, eposów. Chcę ujarzmić byt słowem. Chcę krzewić moje poglądy, chcę pisarstwem przysłużyć się ojczyźnie, chcę być zapamiętany, chcę mieć kasę, chcę kształtować kulturę tego kraju, chcę być kimś, chcę prowadzić poczytnego bloga... Dlatego musicie docenić moje umiejętności!
Spokojnie, tylko się droczę. Rok temu zdałem maturę (podpowiem, że umiejętności z przedmiotów ścisłych mam liche), nie poszedłem na studia. Ano, nie szedłem, bo to sporo kosztuje, a gwarancji na etat nie daje. Pracuję fizycznie na śmieciówce, tym się aktualnie zajmuję, i nie narzekam. W jakim celu chcę pisać? Tutaj zaskoczę! Przypuszczam, że każdy pisarz chce być czytany. Czy akurat ja jestem pisarzem? Nie (czy będę - nie wiem; czy chcę nim być - nie miałbym nic przeciwko). Czy umiem pisać? Dlatego rejestracja na to forum i logowanie, ot co!
3
Miło Cię poznać
Ciekawe powitanie.
Zapraszam do rozgoszczenia się na forum, czytania twórczości innych, udzielania się w dyskusjach literackich i poza- (o, dział sport sobie umarł - może tam coś ciekawego dorzucisz, skoro lubisz tę działalność
) i do podzielenia się swoją twórczością we właściwym czasie.

Zapraszam do rozgoszczenia się na forum, czytania twórczości innych, udzielania się w dyskusjach literackich i poza- (o, dział sport sobie umarł - może tam coś ciekawego dorzucisz, skoro lubisz tę działalność

Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"