Hejka

1
Próbowałem z różnymi forami literackimi, z lepszym lub gorszym skutkiem - znajomy polecił mi ten portal, zobaczymy, co z tego wyjdzie : )
Jestem z Zielonej Góry, studiuję anglistykę. Interesuje mnie głównie literatura amerykańska, mianowicie minimalizm w prozie powojennej, postmodernizm, problematyka płci, ale także twórczość autorów takich jak Hemingway.
Oczywiście w swoich zainteresowaniach nie ograniczam się, staram się czytać jak najwięcej, wszystkiego (choć w główniej mierze raczej trzymam się współczesności). Lubię analizować to, co czytam, wszelkie konteksty, biografie autorów, czy sam styl pisania. Od tego zresztą zacząłem, dopiero niedawno po osiągnięciu jakiejś (szczątkowej) wiedzy o zasadach działania literatury, wziąłem się sam za pisanie - i tym mam nadzieję się wkrótce podzielić z szerszą publiką.
Poza tym trochę param się dziennikarstwem, działałem w radiu akademickim, obecnie piszę dla dwóch portali o kulturze.
I to tyle na razie. Z chęcią odpowiem na wszelkie pytania, jeśli takowe się pojawią. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam : )

2
O siema, panie bohema.

Jak sądzisz, ile Hłasko zerżnął od Hemingwaya?

Rozgość się, zaraz ktoś przyniesie kawę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”