Kłaniam się nisko...

1
Kłaniam się nisko, zamiatając kapeluszem parkiet.

Tak naprawdę nazywam się łukasz i jestem dziennikarzem internetowym (wolno się śmiać), a także administratorem Wikipedii (http://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedysta:Airwolf), gdzie zresztą usłyszałem o tym forum. Ba, sam swego czasu skasowałem hasło o nim (za chwilę pewnie skasuję je po raz kolejny), ale reklama podziałała, jak widać. Poza tym: kibic Realu Madryt, miłośnik kultury kastylijskiej i baskijskiej, przyszły nauczyciel angielskiego, militarysta, technokrata, ekspert w kwestiach piłki nożnej i II wojny światowej, purysta i świr językowy do tego stopnia, że niektórzy zdołali go (mnie, znaczy się) znielubić właśnie za zwracanie uwagi na czyjeś błędy.

Jako "pisarz" (trzeba się śmiać) próbowałem dotąd sił, tworząc fantastykę, sajensfikszyn, thrillery polityczne, kryminały. Jak dotąd wszystko ze skutkiem takim raczej średnim.

O czymś zapomniałem?

Jeśli tak, krzyczeć. Jeśli nie, kłaniam się raz jeszcze.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

2
...kryminały
Wciąż wierzę w ten gatunek, nie może zginąć.

Witam i kłaniam się jeszcze niżej

PS. A i thilery polityczne z wielką chęcią poczytałbym na tym forum.

4
Ninetongues pisze:A więc to TY niweczysz nasze próby zaistnienia na Wikipedii?
No cóż, taka praca. A jeśli chodzi o pisanie na Wiki, zawsze służę pomocą. 8)
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

5
Witam, dodawszy do tego prostego na pierwszy rzut oka słowa kilka uśmiechów lub grymasów jak wolisz.

Takim miłym akcentem rozpocząłem sprzątanie kostnicy żeby nikt mnie nie opiep.... za nieczystości tudzież zwłoki.

Pozdro - ordzoP.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

6
Cześć. A poprawiasz także błędy na Wikipedii? Raz tam znalazłam takiego bykola... Też kiedyś będę ekspertem od II wojny światowej, zobaczycie :wink:

7
Poprawiam wszystko na Wikipedii, co wymaga poprawienia, oczywiście jeśli na to trafię.

10
Uprzedzenia? Dlaczego jesteś do nas uprzedzona?

11
Witaj :) Dobrze miec u siebie szpiega :D

A swoja droga, powiedz nam, dlaczego nie mozemy wrzucic info o naszej witrynie na wiki? Cos zle robimy, zle piszemy czy po prostu kazda tego typu wzmianka jest traktowana jako reklama?

Pozdrawiam :)

12
Hmm... to dość obszerny problem. Postaram się streścić.

Pojawiły się co prawda zastrzeżenia co do stylu, ale to akurat problem marginalny. żeby li tylko za styl wylecieć, hasło musi być naprawdę bardzo źle napisane. Po części można to podciągnąć pod Wikipedia:Tworzenie artykułów o własnej osobie, ale główną zasadą jest w tym wypadku Wikipedia:Encyklopedyczność - strony internetowe.

13
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia: ... fikatorium

Jeśli kogoś jeszcze interesuje obecność tego forum na Wikipedii, zainteresuje go/ją również powyższy link.

14
Interesująca dyskusja. Trochę jednostronna, ale interesująca.

Szkoda, że nie ma możliwości "konfrontacji" władz forum z Wikisceptykami (jeżeli mogę użyć takiego określenia).

Cóż, poczekamy zobaczymy.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

15
Ależ jest. Pod głosowaniem jest dyskusja, w której może się wypowiedzieć każdy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”