Zapraszam i polecam

1
Siema,

Mariusz, lat 20 kilka, lubi pisać, aczkolwiek dopiero niedawno do tego wrócił.

Ok, historia wygląda tak: dopóki byłem w liceum to pisałem sporo, głównie publicystykę i nawet mi to wychodziło, i ludzie często bawili się tak samo dobrze czytając, jak ja pisząc. Zaliczyłem jakieś tam epizody w lokalnych gazetach, które rozjuszyły moje, i tak wybujałe ego. Ale potem poszedłem na z***ane (można tu używać takich słów? jeśli nie, to przepraszam) studia inżynierskie, które zabiły we mnie wszelkie pokłady kreatywności. Następnie: praca, emigracja, żona – historia, jakich wiele (choć chyba jednak ciekawsze niż większość ;). I tak sobie żyje trochę w Filadelfii, a trochę w Nowym Jorku, bardziej szczęśliwy niż nie. Mając trochę czasu, postanowiłem wrócić do dawno zarzuconej pasji pisania. Uznałem, że skoro często podróżuję i mnie to jara, to mogę spróbować o tym pisać. Nie chcąc jednak powielać zbyt wielu schematów uznałem, że odpuszczę opisy Times Square i Statuy Wolności, a skupię się bardziej na rzeczach mniej znanych. Tak powstał blog Odkrywam Amerykę – Stany Zjednoczone z drugiej strony.

Odkąd zacząłem pisać w styczniu, zebrałem skromną grupkę stałych czytelników, którzy chwalą i mówią, że czyta się super, i w ogóle pisz pisz więcej. Teraz chciałbym jednak, by ocenił, zweryfikował to ktoś, kto nie jest w grupce moich facebookowych znajomych. Dlatego pytam: jak najlepiej podzielić się ze społecznością forum moim pisaniem? Gdzie wrzucić teksty? Jak zacząć?

Pozdro600 i zapraszam i polecam rozmawianie poniżej.
https://odkrywamameryke.wordpress.com/ - Stany Zjednoczone z drugiej strony
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”