Powitania

1
Witam szacowne grono Weryfikatorów.

Pojawiłem się tutaj szukając odpowiedzi na pewien dylemat - czy jestem grafomanem, czy moje zapędy pisarskie są czymś więcej. Na razie zdaje się że to pierwsze, a to dlatego, że piszę egoistycznie, wyłącznie dla własnej przyjemności.

Zdecydowałem się jednak na małą introspekcję pod natchnieniem innych czytelników, wszak przecież "Niezbadane życie nie jest warte życia." Wiem, że ćwicząc można zostać dobrym rzemieślnikiem, ale bez krztyny talentu poza poprawne rzemiosło się nie wyjdzie. Po co się więc przemęczać - Areté, człowieku, albo nic. Szukam więc, powtarzając za Popularną Telewizją, czy "Mam Talent."

W którym to zbożnym dziele liczę na pomoc szacownego grona Weryfikatorów.

2
Witamy serdecznie!
Standardowe pytanie: co piszesz? ;D
Wszystkie pytania bez odpowiedzi znam
I wszystkie pytania te, na które każda odpowiedź jest zła

3
Prawdę powiedziawszy to trochę napisałem - tylko że to była a) teoria b) w obcym języku c) pod naciskiem systemu edukacji.

Dawno, dawno temu pisałem przeciętne opowiadania - jak przeczytałem je kilka lat później to włos się jeżył na głowie najczęściej.

Więc, prawdę powiedziawszy zaczynam od nowa. Mam specyficzny sposób pisania po polsku, tyle potrafię dostrzec, czego nie widzę to to czy inni zobaczą w tym jakiś sens.
Strona autorska.

Cześć

4
Cześć,

Przedstawiam się już po raz drugi – byłem tu kiedyś przez chwilę, ale inne obowiązki sprawiły, że o forum zapomniałem. Zapomniałem również dane do logowania, więc zacząć muszę od podstaw. Nic to, trzeba cenić sobie możliwość startu od nowa. Tak więc kilka słów o mnie.

Czytać czytam. Wyrosłem na fantasy i sci-fi, nadal ma do tych gatunków ogromny sentyment. Ostatnio jednak głównie literaturę faktu, bo zdaje się, że życie pisze najfantastyczniejsze historie.
Pisać będę. Jak dotąd pisałem głównie naukowo, a chciałbym popróbować czegoś mniej. Myślę, że mam kilka historii do opowiedzenia.
Krytykę zniosę. Chce popracować nad warsztatem i pobawić się stylem/tematyką. Moim zdaniem przeciętnie pisać nie ma sensu. Wolałbym więc wiedzieć na wstępie, czy pisać powinienem wyłącznie dla własnej przyjemności, czy również dla przyjemności innych.

Ocenicie sami.

Pozdrawiam,
Iwar
Strona autorska.

Cześć

7
Cześć, Iwar.
SF to był też mój konik. Literatura faktu - też trafiłeś. To moje zainteresowania do dzisiaj+ historia II w.św. Do tego dochodzą wspomnienia, czym się zajmuję od kilku lat.
Poczekam na Twoje historie.
Piszę. Wspomnienia. Miniaturki. Satyriady. Drabble. Fraszki. Facecje. Podobne. Wystarczy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”