Witam serdecznie

1
Witam wszystkich użytkowników forum.

Jako że od niedawna narodziła się u mnie chęć wystukiwania myśli przy pomocy klawiatury i przeradzania tego w jakieś historie, zawędrowałem tutaj w poszukiwaniu inspiracji oraz dobrych rad, jak robić to w sposób niewykrzywiający cudzych twarzy.
Także jestem Maciej, mam 24 lata i studiuję fizykę medyczną, chociaż nie jestem pewny czy mogę nazywać się „fizykiem”. Zainteresowanie tą sferą nie czyni ze mnie żadnego eksperta w jej dziedzinach, bo przecież nie rozumiem wszystkiego. :P
Odkryłem, że pisanie sprawia mi przyjemność, a że „umysł ścisły” przeważnie próbuje wszystko zwęzić do konkretów, to cieszę się z każdej wystukanej strony tekstu.
Jako, że chwilowo wszystko co napisałem, spotkało się z dobrym przyjęciem w gronie znajomych, to przybyłem tutaj, aby w końcu ktoś powiedział mi, co jest źle ujęte,nieskładne i przede wszystkim nielogiczne. Nigdy nie oczekuję łechtania mego ego, a bardziej zależy mi na konstruktywnej krytyce, a w pisaniu pomaga mi słuchanie muzyki wszelkiej maści: od rytmów z lat 70, po dark ambient dla chorych zwyroli.

Także to tyle, mam nadzieję, że zostanę tutaj na dłużej. :D

Witam serdecznie

3
Mentos pisze: Jako, że chwilowo wszystko co napisałem, spotkało się z dobrym przyjęciem w gronie znajomych, to przybyłem tutaj, aby w końcu ktoś powiedział mi, co jest źle ujęte,nieskładne i przede wszystkim nielogiczne. Nigdy nie oczekuję łechtania mego ego
Witaj w klubie i witaj w ogóle ;)
Elegancja danej wypowiedzi jest wprost proporcjonalna do inteligencji tego, kto ją wygłasza, jej wiarygodność zaś jest wprost proporcjonalna do łatwowierności słuchacza. /C. R. Zafón/

Witam serdecznie

4
Jason pisze: Witaj.

Jakie książki czytasz? co chciałbyś pisać?

Takie pytania na rozgrzewkę :)
Czytam raczej fantastykę, ale jeśli chodzi o cudze teksty, to gatunek nie ma znaczenia. Chociaż pomimo czytania fantastyki, mam koncept na napisanie sci-fi :D

Witam serdecznie

6
Czarna Emma pisze: Cześć!
Masz jakichś ulubionych autorów?
Brent Weeks z jego trylogią Nocnego Anioła oraz Jarosław Grzędowicz, którego "Pan Lodowego Ogrodu" urzekł mnie w te wakacje.
Przez studia trochę słabo z czasem na czytanie, ale staram się codziennie poświęcić na to czas, by "naukowy bełkot" nie zredukował przyjemności czerpanej z literatury :)

Witam serdecznie

7
Witaj :) Interesujące zestawienie avka z nickiem :) Baw się dobrze!
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Witam serdecznie

10
Romek Pawlak pisze: Cześć,
baw się tu dobrze :)

Natomiast jednak kwestia mnie zainteresowała:
Mentos pisze:Chociaż pomimo czytania fantastyki, mam koncept na napisanie sci-fi :D
SF nie jest dla Ciebie fantastyką? :D
Pewnie mam skrajne wyobrażenie odnośnie fantastyki, ze względu na Tolkiena, ale mam świadomość tego, że te dwa gatunki się mieszają w różnym stopniu :)
szopen pisze: Witam serdecznie - mam nadzieję, że dobrze się będziesz tutaj czuć i nie będziesz zrażony krytyką :D
Właśnie dla krytyki tutaj przyszedłem, oraz by szukać inspiracji czytając cudze prace i uczyć się na ich błędach. (zabrzmiało to zbyt idealistycznie) :D

Witam serdecznie

13
Jak SF, to chcę to przeczytać. Witaj.
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”