Wpis przedstawiający

1
Hej,
Jestem studentem 2. roku rzeźby.

Jeśli o mnie chodzi w kategorii pisarstwa, jestem totalnym amatorem, a utworzenie tutaj konta jest dowodem dla mojego znajomego na to, że jestem w stanie podołać krytyce z ust kogoś, kogo nie znam.
Wiem z góry, że to nie będzie czymś dobrym, ale czego się nie robi, by coś komuś udowodnić? Może w końcu znajdę powód, by rzucić pisanie do szuflady, bo nigdy nie było warto w moim przypadku.
Kiedyś mój wierszyk pojawił się w gazetce szkolnej i silnie wierzę w to, że nikt go nie zobaczy, bo poezja nie jest dla mnie.
Czasem jest tak, że w odskoczni od codzienności przyjdzie mi coś pisać 'na żywca', bez przemyśleń większych. Mam tylko jedną ustaloną historię do pisania, reszta pełna spontaniczności jest tylko sposobem na zabicie czasu w nocy. Mam tylko ten problem, że wiele pomysłów, a chęci dalszych brak na pisanie, bo nic nie wydaje mi się dobre wystarczająco. Z tego powodu preferuję pisanie do kilku stron i pozostawienie tego na rozwój jedynie w wyobraźni.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
"W czasach gdy nasza wrażliwość uległa stępieniu pod wpływem wszechobecnej wulgarności i wyuzdania, warto przekonać się, co wciąż może nami wstrząsnąć."
T. Harris

Wpis przedstawiający

3
Wiesz, z tym to jest różnie...
Czasem worek gipsu, co ma 20kg, czasem trzeba rzeźbę podnieść i przenieść. Przy akciku 1:1 to wszystkie chłopy wymiekają, bo to z dwa razy tyle, co model waży, ba, czasem więcej. Na rzeźbie można robić rzeźbę, glina i gips same się nie przeniosą :)
"W czasach gdy nasza wrażliwość uległa stępieniu pod wpływem wszechobecnej wulgarności i wyuzdania, warto przekonać się, co wciąż może nami wstrząsnąć."
T. Harris

Wpis przedstawiający

5
Czarna Emma pisze: (pt 20 lis 2020, 16:17) Cześć!
W jakim kanonie... znaczy gatunku piszesz? Co lubisz czytać?
Hej,
Myślę, że kiedyś był tylko gatunek 'fantasy', teraz głównie zdarzają się mieszadła.
Lubię podejmować się przede wszystkim rozwojów psychicznych postaci, wszelkich rozterek, sposobu myślenia i problemów.

Ostatnią przeczytaną przeze mnie książką jest "Terror" Dana Simmonsa, obecnie czytam "Paragraf 22" J. Hellera i jestem zachwycony. Czasem sięgam po "Psychopatologia życia codziennego" Z. Freuda.
T. Harris

Wpis przedstawiający

7
Sarah pisze: (pt 20 lis 2020, 21:18) dripp1ngblood, Witaj
Życzę dobrego pisania i przyjemności z korzystania forum
Mamy dla Ciebie List powitalny, a w nim dużo pomocnych informacji:)
Bardzo dziękuję, zaraz się z tym zapoznam. Życzę miłego wieczoru!
T. Harris
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”