Dzień dobry ^^

1
Cześć,

jestem Lotta z Millhaven. A tak naprawdę nie z Millhaven, tylko z Łodzi. I nie Lotta, tylko Paula. Lat 34. I wbrew temu, co sugeruje nick oraz piosenka z linku w podpisie, nikogo (jeszcze) nie zabiłam.
Na co dzień pracuję z książkami i wciąż mi nie obrzydły. Studiuję filologię japońską, a w wolnym czasie, gdybym go miała, robiłabym zdjęcia i dekupaż.

Czytam głównie thrillery i kryminały. Zwykle nie jest to literatura najwyższych lotów, ale uparcie nie odpuszczam, w poszukiwaniu intrygi idealnej. Z niepokojącym zaangażowaniem pochłaniam literackie opisy prześladowców i stalkerów. Aczkolwiek nie gardzę też dobrym dokumentem - może być na przykład o prześladowcach i stalkerach. No i oczywiście pasjonuje mnie literatura japońska, inaczej bym na te pokręcone studia nie polazła, skłonności masochistycznych nie mam ;)

Piszę nieregularnie, w sieci też za bardzo się nie udzielam, ale aktualnie, chyba po raz pierwszy w życiu, mam możliwość przez jakiś czas skupić się głównie na pisaniu i zamierzam to zrobić. A kiedy piszę dużo i codziennie, potrzebuję gadać o tym z ludźmi.
I oto jestem.
Próbuję stworzyć coś, co sama chciałabym przeczytać. Powieści japońskiej z przyczyn obiektywnych nie napiszę, pozostają mi zatem prześladowcy i stalkerzy. Większość moich tekstów jest za długa na forum, ale od jakiegoś czasu planuję poćwiczyć krótsze formy, bo mam z nimi problem, a warto jednak umieć czasem przekazać coś zwięźle.

Jeśli chodzi o komentowanie, to... komentuję. Bo wiem, że tak działają fora. Niestety wciąż mam wątpliwości, czy jestem dostatecznie kompetentna, by cokolwiek komukolwiek radzić. W związku z tym każdy przeczytany tekst "przetrawiam" bardzo długo, a jak w końcu zabiorę się do komentarza, potrafię go klecić i z tydzień. Nie sypię opiniami jak z rękawa, ale gdy już piszę, to staram się jak najbardziej przyłożyć.

Nie obiecam, że będę tu najaktywniejszą użytkowniczką, jaką kiedykolwiek widzieliście, ale mam nadzieję, że z czasem, powoli, się zadomowię.
どうぞよろしくおねがいします! (Douzo yoroshiku onegai shimasu!)

PS Tak, przeczytałam Regulamin i instrukcję powitalną ;)

Dzień dobry ^^

2
Zapraszamy, zapraszamy. Przemyślane komentarze zawsze w cenie, dyskusje o pisaniu i teksty do skomentowania też :D A za to...
Lotta z Millhaven pisze: (pt 19 lis 2021, 13:45) PS Tak, przeczytałam Regulamin i instrukcję powitalną
... to Cię tu wszyscy pokochają!

Mam nadzieję, że będziesz się tu dobrze bawić :D
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

Dzień dobry ^^

3
Cześć :)
Lotta z Millhaven pisze: (pt 19 lis 2021, 13:45) nikogo (jeszcze) nie zabiłam.

Dobrze wiedzieć :D
Lotta z Millhaven pisze: (pt 19 lis 2021, 13:45) Zwykle nie jest to literatura najwyższych lotów, ale uparcie nie odpuszczam, w poszukiwaniu intrygi idealnej. Z niepokojącym zaangażowaniem pochłaniam literackie opisy prześladowców i stalkerów. Aczkolwiek nie gardzę też dobrym dokumentem - może być na przykład o prześladowcach i stalkerach.

Cudnie :D
Lotta z Millhaven pisze: (pt 19 lis 2021, 13:45) skłonności masochistycznych nie mam
Nie można mieć wszystkiego :D

Baw się dobrze :)

ps. Czy lubisz elfy?
No one said that would be easy.

Dzień dobry ^^

4
Hej!
Lotta z Millhaven pisze: (pt 19 lis 2021, 13:45) nikogo (jeszcze) nie zabiłam.
jeszcze...
Lotta z Millhaven pisze: (pt 19 lis 2021, 13:45) mam możliwość przez jakiś czas skupić się głównie na pisaniu i zamierzam to zrobić. A kiedy piszę dużo i codziennie, potrzebuję gadać o tym z ludźmi.
Super, trzymamy kciuki!
Lotta z Millhaven pisze: (pt 19 lis 2021, 13:45)
PS Tak, przeczytałam Regulamin i instrukcję powitalną
:<3<3:

Miłego weryforumowania :)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Dzień dobry ^^

8
Jeśli Bóg istnieje, to należą mu się podziękowania za Nicka Cave'a, choć to samo można napisać o diable. Ale ponieważ to wątek o tobie, to życzę natchnienia i powodzenia! Twój nick (Nick - sic!) jest dla mnie urzekający.
Niestety wciąż mam wątpliwości, czy jestem dostatecznie kompetentna, by cokolwiek komukolwiek radzić
Tym się nie przejmuj, chyba Nickt tutaj nie jest aż tak kompetentny.
Grafomania nie istnieje. Ten, którego nazwali "grafomanem", to po prostu pisarz, którego nie rozumieją.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”