Witam

1
Witam, nic specjalnego ze mnie, czasem pieńka z lasu wyniosę, aby staruszkowi ciepło było.
... Była to jedna z tych jasnych nocy, w których firmament gwiezdny jest tak rozległy i rozgałęziony, jakby rozpadł się, rozłamał i podzielił na labirynt odrębnych niebios, wystarczających do obdzielenia całego miesiąca nocy zimowych i do nakrycia swymi srebrnymi i malowanymi kloszami wszystkich ich nocnych zjawisk, przygód, awantur i karnawałów.

Bruno Schulz

Witam

3
ano, w domku, dziękuję za zaproszenie, ale mi tu dobrze, radzę sobie i czasem bywam szczęśliwy.
... Była to jedna z tych jasnych nocy, w których firmament gwiezdny jest tak rozległy i rozgałęziony, jakby rozpadł się, rozłamał i podzielił na labirynt odrębnych niebios, wystarczających do obdzielenia całego miesiąca nocy zimowych i do nakrycia swymi srebrnymi i malowanymi kloszami wszystkich ich nocnych zjawisk, przygód, awantur i karnawałów.

Bruno Schulz

Witam

4
To już wiele :) Witaj, czerp i dziel się :)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

Witam

5
Witaj Park, czytam te twoje komentarze i mam niezłą bekę, bo albo ty mądry facet jestes i masz talent do słówek albo tabletki ci się skończyły i tak w ogóle, to wcale cię nie obrażam, bo żeby mieć smyka do takich komentów, to w tej głowie musi być inaczej :) Pozdrawim życzliwie( naprawdę :) )

Witam

6
tomek3000xxl pisze: (pt 21 sty 2022, 22:28) Witaj Park, czytam te twoje komentarze i mam niezłą bekę, bo albo ty mądry facet jestes i masz talent do słówek albo tabletki ci się skończyły i tak w ogóle, to wcale cię nie obrażam, bo żeby mieć smyka do takich komentów, to w tej głowie musi być inaczej Pozdrawim życzliwie( naprawdę
Dziękuję Ci za wielce miłe przywitanie, moja głowa mój problem...a komentarze, nie uraziłem nikogo, chyba...jeśli na różnych biegunach są mądrość i brak tabletek. Co do mądrości, to Ci odpowiem, jest to stan nieosiągalny dla mnie, mądrze jest o tym wiedzieć.
życzliwie od powagi czasem warto się odbić, dla ogólnego zdrowia.

Bruno Schulz

Witam

7
Park pisze: (pn 06 gru 2021, 22:38) Witam, nic specjalnego ze mnie, czasem pieńka z lasu wyniosę, aby staruszkowi ciepło było.
Jeśli nic specjalnego z Ciebie, to po coś tu przylazł? Tutaj jest miejsce dla geniuszy literackich, a nie dla pracowników leśnych.
A na poważnie to miło Cię gościć w tym wybitnym gronie grafomanów i szyderców. Będzie bolało:)
Najsmutniejszym aspektem dzisiejszego życia jest to, że nauka osiąga wiedzę szybciej niż społeczeństwo osiąga mądrość. http://cytatybaza.pl/autorzy/isaac-asimov.html?cid=41

Witam

8
Przypadkiem mnie zniosło i może po cichu, sobie tak, książkę bezcenną napisze, albo tylko poczytam szeptem...
Mary Ann May pisze: (wt 25 sty 2022, 12:33) Jeśli nic specjalnego z Ciebie, to po coś tu przylazł?

Bruno Schulz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”