Witam wszystkich!

1
Cześć !

Mam na imię Łukasz i pochodzę z centralnej Polski.

Moje zainteresowania, nie dotyczą stricte literatury, ale ogólnie opowiadania komuś wszelkich historii. Tak więc film, muzyka, gry, RPG, komiksy, itd. Można powiedzieć, że od czasów podstawówki, czyli jakieś 20 lat, mam w głowie alternatywny świat, który chciałbym jakoś, chociaż w niewielkim stopniu, urzeczywistnić. Pisanie wydaje mi się ku temu najlepszą możliwością, aczkolwiek bardzo mnie ono wyczerpuje i najczęściej po tygodniu pisania, potrzebuje miesiąc przerwy.

Na forum będę szukał odpowiedzi czy to normalne, jak temu zaradzić, a może w ogóle porzucić i poszukać innej formy urealnienia moich wyobrażeń.

Pozdrawiam

Witam wszystkich!

5
witaj
... Była to jedna z tych jasnych nocy, w których firmament gwiezdny jest tak rozległy i rozgałęziony, jakby rozpadł się, rozłamał i podzielił na labirynt odrębnych niebios, wystarczających do obdzielenia całego miesiąca nocy zimowych i do nakrycia swymi srebrnymi i malowanymi kloszami wszystkich ich nocnych zjawisk, przygód, awantur i karnawałów.

Bruno Schulz

Witam wszystkich!

6
Lucas X pisze: (ndz 02 sty 2022, 11:53) Na forum będę szukał odpowiedzi czy to normalne, jak temu zaradzić, a może w ogóle porzucić i poszukać innej formy urealnienia moich wyobrażeń.
Szukaj, obserwuj, wyciągaj wnioski... Z własnego doświadczenia mogę dodać, że na niczym człowiek się tak dobrze nie uczy, jak na błędach. Swoich, a z czasem i na cudzych.
A co próbujesz pisać, prozę? Może scenariusze?
Z wyrazami szacunku,
Fallen

Witam wszystkich!

7
Fallen pisze: (pn 10 sty 2022, 14:14) Szukaj, obserwuj, wyciągaj wnioski... Z własnego doświadczenia mogę dodać, że na niczym człowiek się tak dobrze nie uczy, jak na błędach. Swoich, a z czasem i na cudzych.
A co próbujesz pisać, prozę? Może scenariusze?
Częściowo już znalazłem odpowiedź, ponieważ do tej pory starałem się pisać od razu na gotowo. Dzięki lekturze forum, zacząłem korygować dopiero po napisaniu tekstu, zamiast w trakcie. Sprawiło to, że samo pisanie jest szybsze i czerpię z tego większą przyjemność.

Trochę przygniótł mnie poziom, jaki prezentują publikujący tutaj, bądź co bądź, w dużej części amatorzy. Na chwilę obecną takie umiejętności, wydają mi się nieosiągalne.

Sam próbuje pisać prozę, jednak z dużą ilością dialogów, kosztem opisów.

Tak jak słusznie stwierdziłeś, człowiek uczy się na błędach, jednak nie zawsze te błędy zauważa, dlatego bardzo się cieszę, że tutaj trafiłem.

Witam wszystkich!

8
O, witaj.
... Była to jedna z tych jasnych nocy, w których firmament gwiezdny jest tak rozległy i rozgałęziony, jakby rozpadł się, rozłamał i podzielił na labirynt odrębnych niebios, wystarczających do obdzielenia całego miesiąca nocy zimowych i do nakrycia swymi srebrnymi i malowanymi kloszami wszystkich ich nocnych zjawisk, przygód, awantur i karnawałów.

Bruno Schulz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”